JP “SREM GAS”: Infrastrukturno opremanje urbanog jezgra grada

0
591

JP “Srem-gas” izvodi radove u okviru potpune rekonstrukcije Ulice Vuka
Karadžića.

Gasna mreža je segment ukupne planirane obnove infrastrukture (izgradnja novog kolovoza, pešačkih i biciklističkih staza, parking mesta, postavljanje javne rasvete, rekonstrukcija vodovodne i telekomunikacione mreže…).

U okviru kompletne rekonstrukcije ove ulice odlučeno je da se izgradi i distributivna mreža kako bi doprineli što boljem opremanju samog centra grada jer tu do sada nije bilo mreže. Radovi su u toku i izvode se po projektu, odnosno tenderu koji smo raspisali. JP „Srem-gas“, odnosno inženjeri Službe izgradnje, svakodnevno nadziru tok radova, prateći i građevinske i mašinske radove. Zadovoljni smo kako teku radovi kada je naša delatost u pitanju i svakodnevno koordiniramo svoj rad sa radovima koje izvode druga preduzeća na terenu“, rekao je Ljubomir Subašić tehnički direktor JP „Srem-gas“.

Postavljena je distributivna gasna mreža u dužini od 250 metara i nalazi se na dubini od 80 santimetara. Cevi su polietilenske, prečnika 40 milimetara, sa pripadajućim elementima mreže.

Srem-gas uvek podržava važne projekte na kojima radi Grad i ova rekonstrukcija je jedan od njih. Ovakvi projekti čine da naši sugrađani žive udobnije i kvalitetnije. Zato smo planirali ove radove i u svom Planu poslovanja. Pored ovih razloga, želeli smo da budućim eventualnim korisnicima gasa možemo da izgradimo priključak a da ne narušavamo ni na koji način novouređenu ulicu. Smatramo da je to odgovorno ponašanje javnih preduzeća“, rekla je Danica Nedić v.d. direktora JP „Srem-gas“.

JP “Srem-gas” radove izvodi sopstvenim sredstvima koji su planirani programom poslovanja za 2018. godinu. Ukupna vrednost radova je 720 hiljada dinara.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here