Kako se dogodila PLJAČKA u mitrovačkom porodilištu: LOPOV SE PRERUŠIO u doktora

0
140

Vest o pljački izvršenoj u mitrovačkom porodilištu izazvala je veliko interesovanje lokalne javnisti, ali i medija iz prestonice. 

Kako je, o ovoj pljački, javio beogradski „Blic“, nepoznati muškarac u noći između srede i četvrtka oko tri sata ušao je u porodilište Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici i ukrao ampule „bensedina“, a usput je trudnici koja uskoro treba da se porodi ukrao 20 evra.

Po nezvaničnom saznanju novinara, neidentifikovani lopov liftom je ušao u mitrovačko porodilište i ukrao kutiju sa deset ampula „bensedina“. Iz apartmana u kome je boravila pacijentkinja koja čeka porođaj, i koja je u tom momentu spavala, lopov je ukrao novac.

 – Moja žena, koja leži na tom odeljenju, kaže da je ispala prava drama. Navodno je uzeo i doktorski mantil da bi prošao neprimetno – kaže suprug jedne od porodilja.

Od zaposlenih u ovoj medicinskoj ustanovi saznaje se da je lopova snimila kamera kod portirskih prostorija na ulazu u bolnicu. Služba obezbeđenja Opšte bolnice  slučaj je odmah prijavila policiji, koja, kako još traga za počiniocem, za koga se veruje da je zavisnik od droge.

Nemoguće je sprečiti ovakve situacije koje su, nažalost, sve češća pojava u našim bolnicama i domovima zdravlja, jer je narkomanija pošast ovog društva. Ljudi cirkulišu po odeljenjima, obilaze pacijente, donose pidžame, lekove, otvara se istorija bolesti, tu je rodbina, i provuku se i nepoželjne osobe. Mi ne možemo bolnice pretvoriti u zatvore, niti imamo uslova da zaposlimo po 50 radnika obezbeđenja da naoružani dežuraju pred svakim odeljenjem – kaže prim. dr Duško Madžić, načelnik Službe ginekologije i akušerstva Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici.

Opšta bolnica u Sremskoj Mitrovici regionalna je zdravstvena ustanova za ceo Srem i ima 16 službi i 530 kreveta. Lekari se žale da novca nema ni za osnovne potrebe, skener, magnetnu rezonancu, dodatna vozila Hitne pomoći, zapošljavanje lekara i medicinskih sestrara, a kamoli za proširenje službe obezbeđenja.

Direktor mitrovačke bolnice prim. dr Živko Vrcelj naglašava da Odeljenje zaštite i obezbeđenja broji osmoro zaposlenih, kao i da bolnica koristi usluge jedne mitrovačke privatne agencije za obezbeđenje čiji radnici dežuraju u periodu od 22 sata do 6 sati ujutro.

Pre dve godine, jedan zavisnik od droga ušao je na Odeljenje ginekologije mitrovačke bolnice i iz službenih prostorija izneo kompjuter i monitor koje je izbacio kroz prozor na prvom spratu. Tada je ukrao i lekove.

Mitrovački Dom zdravlja takođe je često na udaru narkomana, koji su prošle godine poharali nekoliko seoskih ambulanti iz kojih su ukrali lekove.

 

 

Izvor: Blic/Kurir/BK/Alo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here