KAO ŠVAJCARSKI SIR: Sremski putevi puni rupa!

0
1924

Mitrovčani još uvek pamte ono vreme kada je iz Starog šora uklonjena kaldrma, a istu je zamenio moderan bulevar sa četiri trake. Neke šaljivdžije su tu ulicu od tada počeli zvati „Bulevar sunčanice“ s obzirom da su sa promenom pdologe, isečena i sva stabla pored kuća.

Nova stabla nisu porasla ni do dana današnjeg, a asfaltni put kroz Stari šor je u takvom stanju da se kroz njega vozi sa oprezom zbog mnogobrojnih rupa i pukotina od naknadnih popravki.

Ni van Mitrovice, putujući kroz Srem, situacija nije bolja. Čak i sam auto-put od Mitrovice ka hrvatskoj granici, po rečima nadležnih, zreo je za temeljitu popravku. Ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović najavila je njegovu rekonstrukciju već ove jeseni.

Ipak, meštani Donjeg Srema navode da je situacija kod njih najgora, pominjujući u tom kontekstu naročito put između Ašanje i Deča.

Iako je zima odavno prošla i već smo na pragu naredne, udarne rupe ostadoše nesanirane pa se vozači s pravom plaše ne samo za svoje automobile već i za bezbednost u toku vožnje.

Sremci vole da kažu da je naokolo bliže, a preko preče, ipak sa putevima koji su puni rupa ko švajcarski sir, izgleda da je ipak najgora preka kaldrma. 

(SMP online)

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here