KATASTROFA U MITROVICI. Bacili opasan otrov, samo par miligrama može da ubije čoveka!

0
375

Policija istražuje i još je nepoznato ko je ostavio otrovni insekticid čije je korištenje strogo zabranjen u Srbiji i EU, a sumnja se da je donet iz Albanije ili Turske.

Policija istražuje ko je ostavio otrovni insekticid čije je korištenje strogo zabranjen u Srbiji i EU, a sumnja se da je donet iz Albanije ili Turske.

Odmah po dojavi polcija i inspektori su izašli na teren, koji je detaljno pretražen. Pronađeno je 19 kesa sa oko 10 kilograma furadina.

Otrov je bio kamufliran u kesama među ostacima hrane, a nepoznato je ko ga je i zašto ostavio. Da su te kese dospele u vodovod, cela Sremska Mitrovica bi se potrovala.

Kese sa furadinom pronašao je Milenko Drotarević, koji je alarmirao policiju. Njegov pas je uginuo pet minuta nakon što je nanjušio otrov.

– Što je najgore tog otrova najverovatnije ima na još nekim lokacijama, koje sada „češljaju“ šumari „Vojvodina šuma“. Komunalna policija i sve inspekcije su na terenu, ništa ne prepuštamo slučaju – rekao je za Informer Ljubomir Vujačić, zamenik načelnika Gradske uprave komunalne poslove Sremske Mitrovice.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here