Kompletna obnova Gerontološkog centra „Srem“ u Rumi

0
735

Gerontološki centar „Srem“ u Rumi biće kompetno renoviran, a za te radove Kancelarija za javna ulaganja Republike Srbije izdvojila je 98 miliona dinara bez pdv-a, što sa porezom čini skoro milion evra.

Ugovor o finansiranju radova na dogradnji i rekonstrukciji, adaptaciji i sanaciji zgrade Gerontološkog centra „Srem“ potpisali su v.d. direktora Uprave za imovinu AP Vojvodine Zorica Lazić u ime Vlade Vojvodine, predsednik Opštine Ruma Slađan Mančić i direktor Gerontološkog centra „Srem“ dr Zoran Slavujević.

Po rečima Slađana Mančića, sledi raspisivanje tendera za radove, koji će biti završen do kraja godine. On smatra da bi izvođači mogli biti izabrani na zimu, ali da će početak radova sačekati lepše vremenske uslove i više temperature, te će rekonstrukcija početi na proleće iduće godine.

Gerontološki centar „Srem“ je u ovom momentu jedan od najbolje organizovanih domova za stare u Srbiji, ali uvek ima prostora za poboljšanje, te će novim ulaganjem boravak biti još bolji, a uslovi podignuti na viši nivo“ – kaže Mančić.

Direktor Gerontološkog centra „Srem“ dr Zoran Slavujević kaže da je trebalo više vremena kako bi se pripremila projektno-tehnička dokumentacija, ali da su imali veliku pomoć opštine u tom poslu.

U razgovoru sa direktorima drugih gerontoloških centara uvideo sam nisu sve lokalne samouprave shvatile važnost ovog projekta, te su izostale sa predajom dokumentacije i na taj način i bez finansijske podrške„- kaže Slavujević i dodaje da će ustanova biti renovirana i spolja i iznutra.

(D. M.)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here