Dobro došli na Sremskomitrovački portal
logo


U narednom periodu, u kojem sa najčešće realizuju školske ekskurzije,  pripadnici saobraćajne policije obavljaće kontrole vozača i autobusa koji prevoze učenike. Tim povodom, juče je izvršena kontrola kod Osnovne škole „Slobodan Bajić Paja“.

U toku maja i juna intenzivni su odlasci učenika na ekskurzije zbog čega saobraćajna policija skoro svakodnevno sprovodi kontrolu vozača autobusa koji voze te ture. Sve je to zbog bezbednosti prevoza učenika, a kontrolišemo da li je vozač odmarao pre polaska na put, da li u sebi ima alkohola, kontrolišemo i tehničku ispravnost autobusa. Autobusi ne bi trebalo da su stariji od pet godina, a ukoliko jesu, obavezno je policajcu dati na uvid list sa tehničkog pregleda da je vozilo ispravno i bezbedno, te da je provera izvršena najmanje pet dana pre polaska na put”, rekao je Vladimir Roljić načelnik Odeljenja saobraćajne policije PU Sremska Mitrovica.

Prošle godine je izvršeno oko 500 kontrola i, kako kažu u Saobraćajnoj policiji, gotovo da nije bilo nikakvih nepravilnosti. Ukoliko se i uoči bilo kakva nepravilnost, to mora pre puta biti otklonjeno pre puta.

U okviru pripreme đačke ekskurzije, a i same realizacije mi se trudimo da ispunimo vaspitne ciljeve same ekskurzije, ali isto tako i da ispunimo određene uslove. Jedan od njih je zaštita i bezbednost naših učenika. Direktor je u obavezi da 48 časova pre realizacije ekskurzije obavesti policiju o maršuti puta, broju učenika, broju autobusa i nastavnom kadru koji je u pratnji đaka. Isto tako, direktor treba da zahteva od policije da pregleda vozilo i iskontroliše vozača i da deca bezbedno i sigurno odu i vrate se sa ekskurzije ”, dodala je Ankica Jevtić direktorka OŠ “Slobodan Bajić Paja”.

(S. P.)

Ostavite komentar

*

captcha *