KRALJEVCI: Obezbeđen novac za sanaciju nakon vremenskih nepogoda

0
638

Opština Ruma namenila je sredstva za sanaciju štete koju su pretepela domaćinstva u Kraljevcima nakon obilnih padavina u maju ove godine. Šest porodica čija domaćinstva su najviše stradala dobiće finansijsku pomoć.

Krajem maja, jako nevreme nanelo je štetu domaćinstvima u Kraljevcima. Najviše problema imalo je šest domaćinstava Železničke ulice. Obećana pomoć opštine za sanaciju štete dobro će doći ovim porodicama.

Domaćinstvo Vojislava Čestića najviše je stradalo, a on ističe da je svaka pomoć dobro došla.

U najtežim trenucima izlaženje u susret ostalih meštana kao i predsednika MZ Nikole Čandžića, značilo je ovim porodicama, a sredstva opštine olakšaće makar jednim delom oporavak od štete.

Odmah nakon vremenske nepogode koja je pogodila Kraljevce, u rumskoj opštini razgovaralo se o pružanju pomoći najugroženijima, a juče na sastanku opštinskog veća doneta je odluka o dodeli sredstava koje će biti raspoređena u skladu sa štetom koju su dvorište i kuće ovih porodica pretrpele.

Meštani su se u prethodnih mesec dana udruženim snagama potrudili da očiste prostorije i podrume koje su bile ispunjene vodom, u kojima se i dalje oseća memljiv miris. Sredstvima koja dobiju od opštine domaćini naglašavaju da će prvenstveno gledati da nabave osnovne stvari i električne uređaje koji su stradali u ovoj nepogodi.

(S. P.)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here