Obezbeđene kuće za devet izbegličkih porodica

0
1193

Zahvaljujući regionalnom projektu u kojem su učestvovali i organi lokalne mitrovačke samouprave, za devet izbegličkih porodica obezbeđena je bespovratna pomoć za kupovinu seoske kuće sa okućnicom. Time su ove porodice rešile svoje stambeno pitanje.

Potpisivanje Ugovora o kupovini svečano je upriličeno u Gradskoj kući, u prisustvu zamenice gradonačelnika Svetlane Milovanović i načelnika nadležne gradske uprave Vojislava Mirnića.

Ovih devet kuća nalazi se u šest mitrovačkih sela.

Nakon 25 godina izbeglištva rešio sam stambeno pitanje za sebe i mog sina. Kupili smo kuću u Salašu Noćajskom i ne mogu opisati rečima koliko sam srećan.“, sa suzama u očima rekao je Milorad Ignjatović koji je izbegao iz Zenice 1993. godine.

Regionalnim stambenim projektom rešavaju se stambeni problemi za izbegličke porodice koje su izbegle sa teritorije Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Projekat je finansirala Banka za razvoj Saveta Evrope zajedno sa Jedinicom za upravljanje projektima, Komesarijatom za izbeglice i Gradom Sremska Mitrovica, napomenu je načelnik Vojislav Mirnić, dodajući:

Potpisani su ugovori čija je pojedinačna vrednost 9,5 hiljada evra u dinarskoj protivvrednosti za svaku kuću i hiljadu i po evra za građevinski materijal za adaptaciju  kuća naših budućih stanara.

(M. M.)

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here