Dobro došli na Sremskomitrovački portal
logo


U Kuzminu je završen projekat saobraćajno-tehničkog uređenja zone oko Osnovne škole “Branko Radičević“, za koju je bilo karakteristično da se nalazi uz glavnu saobraćajnicu, deo državnog puta, koja prolazi kroz mesto.

Cilj ovog projekta je povećanje bezbednosti đaka u saobraćaju, a istovremeno i ostalih učesnika u saobraćaju. Za Kuzmin je karakteristična velika frekvencija saobraćaja, oko tri hiljade vozila dnevno, što povećava ugroženost dece. Kroz mesto je dozvoljena brzina 50, a u zoni škole 30 kilometara na čas.

Projektom je postavljena vertikalna i horizontalna signalizacija i određena saobraćajna oprema u skladu sa ovakvim režimom saobraćaja.

Pored toga, urađena je i ograda koja usmerava pešake preko pešačkog prelaza i led saobraćajne znake koji obaveštavaju vozače da nailaze na zonu škole.

Pre ovog uređenja, prošle godine je uređena zona u Martincima i nekoliko škola u samom gradu. Pored svega, u zavisnosti od situacije na samom terenu, radi se i dodatna zaštita u vidu ograda kako bi se povećala bezbednost.”- objasnio je v.d. načelnika Gradske uprave za saobraćaj, komunalne i inspekcijske poslove Miroslav Jovanović.

Ostavite komentar

*

captcha *