Laćaračka ogledala u Beču

0
152

Sinoć u 19 časova otvorena je izložba ,,Tajna srećnih ogledala“ umetnice Sanje Ribić Milivojević iz Laćarka, u Palati Palfi u Beču. Program izložbe vodili su Zoran Aleksić, predsednik Saveza Srba Austrije i Vesna Klinger iz integracionog i kulturnog udruženja Fokus u saradnji sa Udruženjem Kulturkreis. Izložbu ,,Tajna srećnih ogledala“ otvorio je Goran Bradić, otpravnik poslova ambasade Republike Srbije, a brojnim posetiocima obratili su se i Nemanja Damnjanović, poslanik u Bečkom parlamentu i Wladimir Hruskow, rukovodilac za inostrane poslove ambasade Rusije. Vokalno-instrumentalnim nastupom, obradom pesama poput Suza Kosova, Kakaljin Kamaja i Oči Čarne, posetioce su animirale Jefimija Slavica Sredojević i Todora Stojinović Vučković.

,,Zanimljiv kolaž i zanimljiva konstrukcija ogledala, glume, muzike… Zanimljiv spektar aktivnosti u lokaciji u centru Beča. Uskrs je i praznici su, i da budem iskren iznenađen sam brojnom posećenošću uprkos praznicima i lošim vremenskim uslovima.“ – izjavio je poslanik Nemanja Damnjanović.

Asamblaž ogledala krasi zidove palate i izložba će trajati 6 dana, uz manifestacije u okviru ,,Dana srpske kulture u palati Palfi“, poput književne večeri i predstavljanja stvaralaštva autorke Mirjane Marković iz Sremske Mitrovice i nastupa vokalno-instrumentalnog benda Musica Balkanika iz Brna.

Uz podršku grada Sremska Mitrovica izložbi ,,Tajna srećnih ogledala“, svojim proizvodima pružili su i Sreten Milošević Aronija – Stari Banovci, ketering Užitak iz Beograda i Aleksa Ratko Nenadović Bermet.

Selena Ribić

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here