“Lafarž“ i ove godine ulaže 23 miliona dinara u razvoj lokalne zajednice

0
464

Beočinska fabrika cementa “Lafarž“ u ovoj godini uložiće 23 miliona dinara za razvoj lokalne zajednice i poboljšanju uslova života stanovništa ove opštine, rečeno je u sredu prilikom potpisivanja Sporazuma o saradnji između ove francuske firme koja već 17 godina posluje u Srbiji i lokalne samouprave.

Tokom ove godine namenska sredstva će biti utrošena za prevoz učenika osnovnih i srednjih škola, studenata, kao i za nabavku opreme i investiciono održavanje osnovnih škola, ali i za druge potrebe u opštini Beočin.

Potpisujući sporazum Dimitrije Knjeginjić direktor “Lafarža“, istakao je da od samog dolaska ove kompanije u Srbiju, saradnja sa lokalnom zajednicom imala zajedničke inicijative i permanetno ulaganje u razvojne prioritete beočinske opštine.

Sada samo nastavljamo ulaganje u dalji razvoj opštine u kojoj poslujemo. – istakao je direktor “Lafarža“ Knjeginjić.

Od preuzimanja Beočinske fabrike cementa 2002. godine do sada ova francuska kompanija uložila je 700 miliona dinara za razvoj zajednice i poboljšanja uslova života građana ove opštine. Na površini od 17 hektara “Lafarž“ je napravio industrijsku zonu u kojoj trenutno posluje pet firmi, koje zapošljavaju oko 300 ljudi.

U poslednje tri godine nije stigla ni jedna firma, mada je bilo zainteresovanih, iako u tom biznis parku, skoro smo sve ponudili džaba. Počev od naših zgrada u transportu, zatim hale za remont kamiona u transportu i to bez naknade i zakupa. Ali, očigledno je da kompanije više vole da investiraju u blizini Beograda.- smatra Knjeginjić.

On dodaje da je u firmi trenutno zaposleno 240 radnika od kojih je negde 50-tak na terenima, i da su tokom prošle godine primili 30 novih radnika, te da su im uvek potrebni novi kadrovi koji mogu da doprinesu razvoju kompanije.

Predsednik opštine Beočin Mitar Milinković, naglasio je da pored ovog sporazuma, kompanija je pomogla i oko uređenja opštinske zgrade, na kojoj su zamenjeni prozori, i da je u planu završetak pešačke staze u Beočinu.

Tokom prošle godine sredstva kroz ovaj sporazum kompanije “Lafarž“ opština je najviše utrošila za prevoz učenika i studenata i to 8,7 miliona dinara, a zatim za sportske klubove i sportski centar 7,3 miliona dinara.

(Smiljka Kostić)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here