MAČVANSKA MITROVICA: Novi nameštaj i oprema u vrtiću

0
760

Objekat Predškolske ustanove „Pčelica“ u Mačvanskoj Mitrovici, zahvaljujući donatorima, opremljen je novom rasvetom, novim krevetima i ormarima.  

Pored mesne zajednice u kojoj se objekat „Lane“ nalazi, pomogli su i Kompanija „Vahali“, privatna preduzeća „Hrana-produkt“ i „Dadeks“ iz Mačvanske Mitrovice, „Antaže“ iz Sremske Mitrovice, „Divna“ Jazak, Splav „Krug“ i privatni preduzetnik Ilija Jakovljević.

Biljana Cvijetić v.d. direktora Predškolske ustanove istakla je da je „Lane jedan od starijih objekata ustanove, i samim i nameštaj koji se u njemu nalazi je star i dotrajao. Zahvaljujući kompaniji Vahali zamenjeni su ormari u sobama, odnosno stari i dotrajali nameštaj je zamenio novi koji je mnogo kvalitetniji, racionalniji i samim tim su obezbeđeni kvalitetniji uslovi boravka dece. Takođe, krevetići koji se nalaze u objektu su bili stari i u zameni ovih kreveta za decu pomoglo je više privatnih preduzeća.“

„U ovom objektu boravi 156 dece, duplo više nego što je to bilo projektovano kada se objekat pravio. Imamo jednu jaslenu grupu, jednu grupu zabavišta i četiri grupe obdaništa.“- napomenula je direktorka Cvijetić.

Miloš Kovač predsednik saveta Mesne zajednice „Mačvanska Mitrovica“ je najavio dalja ulaganja u vrtić, a preko nadležnih gradskih uprava i izradu projekta izgradnje novog vrtića jer postojeći više ne zadovoljava potrebe žitelja Mačve.

 

 

(M. M.)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here