Martinci: Pas umislio da je ptica?

0
218

Pekinezer po imenu Skitko, ljubimac porodice Selaković iz Martinaca kod Sremske Mitrovice, pune dve godine živi u kućici na krovu kuće. Vlasnici ne znaju da li pas ima fobiju od zemlje ili je umislio da je ptica, tek ne silazi s krova, iako je nekoliko puta čak i pao s visine, srećom bez težih povreda.
pas-skitko-na-krovu_660x330
„Dobili smo pekinezera na poklon od kumova i prve godine se normalno ponašao. Onda se nešto dogodilo sa njim, otišao je na krov i više nije hteo da siđe odatle. Na krov mu nosimo hranu i vodu, a morali smo i da na tavanu napravimo mesto gde će Skitko spavati. Padao je više puta s krova i samo kad tako „aterira“ oseti kako je na zemlji“, priča Steva Selaković, vlasnik neobičnog psa.
[espro-slider id=12733]
Skitko ili Skile, kako mu vlasnici tepaju, neprijatno je iznenađenje za ptice i mačke koje su do sada suvereno vladale krovovima, ali i atrakcija o kojoj se priča u ovom delu Srema.

Da ne bi bio usamljen u društvu ptica, ovom neobičnom psu vlasnici su nedavno u goste doveli u goste zalutalu ženku pekinezera, sa kojom je, u kućici na krovu, Skile je uživao sve dok po gošću nisu došli vlasnici.

rtv

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here