MARTINCI: Počela rekonstrukcija Doma kulture

0
380

Počela je rekonstrukcija Doma kulture u Martincima, a trenutno se vrše radovi unutar velike sale. Kako je najavio Darko Gavrilović, predsednik saveta mesne zajednice Martinci, po završenoj rekonstrukciji ova sala će imati višenamenski karakter.

Nažalost, u Dom kulutre nije ulagano više od dve decenije, a sada smo najzad smogli snage i sredstava da obnovimo i uredimo ovaj objekat koji je neophodan selu, , a na Martinčanima je zadatak da je maksimalno iskoriste i obogate raznim kulturnim, umetničkim i zabavnim sadržajima. Zahvaljujem se lokalnoj samoupravi koja nam je izašla u susret i omogućila ovu rekonstrukciju.”, rekao je Darko Gavrilović.

U sanaciju i renoviranje krovne konstrukcije, u uređenje, betoniranje poda sale Doma i zamenu jednog dela stolarije uloženo je više od 1,7 miliona dinara, dok za obnovu velike sale dato oko 2,6 miliona dinara.

Petar Samardžić, direktor mitrovačke Agencije za ruralni razvoj, naveo je da je ovogodišnji gradski budžet, u dobroj meri usmeren na finansiranje projekata obnove u seoskim mesnim zajednicama.

Nedavno je u Martincima obnovljena fasada na crkvi, a sada je na red došla i sala Doma kulture. Martinci su selo koje zaslužuje jedan ovakav uređen objekat. Smatramo da je ovakva investicija opravdana, s obzirom da su Martinčani dosta aktivni u oblasti folklornog stvaralašta i poznati su po omladinskom aktivizmu i kulturno umetničkim programima koje izvode.” – navodi Samardžić.

Kako se najavljuje, nakon rekonstrukcije Doma kulture, Mesna zajednica Martinci će pristupiti uređenju kanalske mreže,  i u tu svrhu planira se nabavka jedne radne mašine.

(Milan Milivojević)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here