Dobro došli na Sremskomitrovački portal
logo


Iako je od bekstva osuđenika sa izdržavanja kazne prošlo čitavih mesec dana, organi gonjenja i dalje nemaju nikakvih saznanja gde bi dotični mogao da se nalazi. Lokalna policijska uprava je, na tu temu, dala saopštenje tek na naše uporno insistiranje.

Dana 08.11.2016. godine, oko 20,00 časova, dežurni nadzornik u Kazneno-popravnom zavodu u Sremskoj Mitrovici prijavio je Dežurnoj službi Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici, da je iz Opšte bolnice pobegao 37- godišnji osuđenik, koji se nalazio u pratnji ovlašćenih lica iz Kazneno-popravnog zavoda.

Policijska uprava u Sremskoj Mitrovici je odmah raspisala potragu za nestalim licem, čiju fotografiju imaju sve policijske stanice i svi granični prelazi u Srbiji. Za odbeglim osuđenikom policija i dalje intenzivno traga. “

Interesovalo nas je zašto medijima i javnosti nije dostavljena fotografija i podaci o beguncu, i na to pitanje dobili smo sledeći odgovor:

“Policijski službenici identitet i fotografiju osumnjičenog daju po nalogu nadležnog tužilaštva, uglavnom u situacijama kada postoji sumnja da je izvršenjem krivičnog dela oštećeno više osoba, pa postoji potreba da se građani oštećeni krivičnim delom jave. U svim ostalim situacijama policija postupa u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti kojim je predviđeno da nije dozvoljeno iznošenje ličnih podataka bez pristanka lica na koje se ti podaci odnose.”

Kada je reč o opštoj bezbednosti građana, ne samo u vezi sa bekstvom ovog osuđenika, već i zbog činjenice da su u atarima mitrovačkih sela primećene grupe migranata, dato nam je sledeće objašnjenje:

“Pripadnici Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici preduzimaju intenzivne aktivnosti na obezbeđenju javnog reda i mira na području Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici, a posebno tamo gde se nalaze prihvatni centri.

Nadležni policijski službenici 24 časa obavljaju pojačane patrolno-pozorničke i operativne delatnosti, posebno na mestima i u vreme gde se najviše kreću i zadržavaju migranti. Preventivnim postupanjem policija kroz pozorničku, patrolnu i operativnu delatnost, prati kretanje i ponašanje migranata u cilju sprečavanja narušavanja javnog reda i mira i sprečavanja krivičnih dela.

Stanje bezbednosti na području Sremske Mitrovice je stabilno, o čemu svedoče ostvareni rezultati. Za 11 meseci ove godine u oblasti kriminaliteta je registrovano 13,63% krivičnih dela manje nego u istom periodu prošle godine. Broj prekršaja protiv javnog reda i mira manji je za 19,58%, nego u istom periodu prošle godine.”

(M. M.)

Ostavite komentar

*

captcha *