Mesta za sto radnika u šidskoj Industriji mesa „Srem“

0
557

U sali Skupštine opštine Šid svečano je potpisan Ugovor o kupoprodaji Industrije mesa Srem, koja će posle 17 godina konačno pokrenuti proizvodnju.

Novi vlasnik industrije mesa, konzorcijum „Agropapuk“ iz Kukujevaca i „Đurđević“ iz Subotišta, planiraju da u pogonu obrađuju oko 400 grla goveda dnevno, koji će se izvoziti za Tursku. Prema planu novih investitora posao bi trebalo da nađe oko sto radnika, a ulaganja će iznositi preko 3,5 miliona evra.

U sali Skupštine opštine Šid, kupoprodajni ugovor potpisali su stečajna upravnica Danijela Puhalović i kupci Bratislav Bogatić i Milenko Đurđević, a svečanosti prisustvovao je i Branislav Nedimović, ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

Sa Turskom imamo sporazum koji predviđa izvoz od 5.000 tona mesa, pokretanjem ove industrije mesa, ispuniće se kapaciteti za izvoz. Turska strana želi da ide na proširenje kvota i očekujem da ćemo to dogovoriti. – naglasio je ministar Nedimović prilikom ovog događaja.

Predsednik Opštine Šid Predrag Vuković istakao je značaj pokretanja proizvodnje u ovom nekadašnjem gigantu, što će doprineti novom zapošljavanju i razvoju stočarstva na ovom području.

Industrija mesa“Srem“, nekada je zapošljavala oko 1.700 radnika. Od nekada prepoznatljivog imena i brenda ostalo je samo sećanje bivših radnika i Šiđana da se okonča dugogodišnja agonija. Istu sudbinu nekada je delio i sremskomitrovački “Mitros“, koji se podigao na noge, otkada ga je kupila Austrijska kompanija “Girlinger“.

(Smiljka Kostić)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here