Milion evra uloženo u obnovu mitrovačke kasarne

0
326

Ministar odbrane Aleksandar Vulin juče je obišao radove na izgradnji hangara u kasarni „Boško Palkovljević Pinki“, gde je uloženo više od milion evra, te ocenio da je svako ulaganje u Vojsku ulaganje u razvoj lokalne zajednice, bolji životni standard svakog građanina Srbije.

To je istovremeno ulaganje u u mir i stabilnost naše zemlje, naveo je ministar, koji je podsetio da je Ministarstvo odbrane iz budžeta predvidelo 743 miliona za poboljšanje vojne infrastrukture, a da će Vojska Srbije iz sopstvenih prihoda izdvojiti još oko 480 miliona dinara čime će znatno poboljšati stanje infrastrukture i stanje borbene tehnike.

Ovde u Sremskoj Mitrovici uložili smo više od milion evra kako bi ti objekti bili uslovni i funkcionalni„, rekao je Vulin i dodao da je cilj da ove godine bude „pokrivena“ kompletna vojna mehanizacija.

Gradonačelnik Vladimir Sanader očekuje nastavak saradnje s Vojskom Srbije, koja je, kako kaže, i do sada bila izuzetno uspešna, a brigadni general i komandant Prve brigade kopnene vojske Željko Petrović podsetio da su decembra 2015. počeli radovi na izgradnji prvog hangara za smeštaj borbenih vozila u kasarni u Sremskoj Mitrovici.

To će omogućiti da borbena tehnika bude ispravnija, produžićemo joj vek trajanja i omogućiti da jedinice izvršavaju svoje zadatke na najbolji mogući način„, rekao je Petrović.

Četiri nova hangara u mitrovačkoj kasarni zauzeće oko četiri hiljade kvadratnih metara i pokriće sve potrebe jedinice koja se nalazi u Sremskoj Mitrovici, a čija je infrastruktura znatno oštećena tokom NATO bombardovanja. Završetak svih radova planiran je u martu.

(Tanjug)

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here