Home Kategorija multipress Mirović obećao pomoć za Bolnicu i infrastrukturu

Mirović obećao pomoć za Bolnicu i infrastrukturu

0
37

Pokrajinska vlada pomoći će u realizaciji novih projekata, koje Sremska Mitrovica planira u sledećoj godini. Velike su potrebe jer ovde posluje mnogo kompanija, povećava se broj zaposlenih, grad se razvija, ocenio je u četvrtak Igor Mirović, predsednik Vlade Vojvodine, prilikom posete Sremskoj Mitrovici.

On je naglasio da ima tri važne vesti za ovaj grad, a to je da će se pristupiti novim projektima oko uređenja centra ovog grada na reci Savi, kao i rekonstrukciji škola i predškolskih ustanova. Pored toga, izdvojiće se oko 50 miliona dinara za adaptaciju pojedinih odeljenja u Opštoj bolnici u Sremskoj Mitrovici, kao i nabavka CT aparata, koji je potreban ovoj zdrvastvenoj ustanovi.

Mirović je obišao i radove na jednom od najvećih kapitalnih projekata koji se realizuju u Sremskoj Mitrovici, podvožnjak čiji završetak se očekuje u novembru, čija vrednost investicije premašuje 650 miliona dinara.

Dok se ne dođe na lice mesta, ne vidi se koliko je on značajan, ne samo kao podvožnjak već ceo kompleks saobraćajnica koje će povezivati industrijsku zonu i centar Mitrovice – naglasio je Mirović.

Da će Sremska Mitrovica biti veliko gradilište saglasan je i Vladimir Sanader, gradonačelnik Sremske Mitrovice, koji je podsetio da grad završava tri kapitalna projekta vredna više od 10 miliona evra.

Mirović je pred novinarima najavio i da se priprema projektna dokumentacija za izgradnju novog sportsko-edukativnog kompleksa Letenka. Već u drugoj polovini naredne godine počeće rušenje starog objekta a novi će imati 350 mesta za boravak mladih, sportsku salu, učionice po uzoru na Petnicu, ambulantu i druge prateće sadržaje.

 

 

Izvor: http://www.novosti.rs/vesti/srbija.73.html:677840-Sremska-Mitrovica-Za-bolnicu-vise-novca

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here