„Mitrosremova“ PALENTA: Sremski kukuruz OTHRANIO generacije

0
1666

Ovonedeljni štrajk radnika „Mitrosrema“ koji je bučno počeo u ponedeljak, nakon dva dana je završen dogovorom radnika, sindikata i poslodavca.

Po čemu je poznat „Mitrosrem“, osim po štrajkovima i nizom neuspešnih privatizacija u kojima je učestvovao čak i narko bos Darko Šarić?  „Mitrosrem“ je, uz proizvodnju mesa, poznat po proizvodima od kukuruza koji su svakodnevno na našoj trpezi. Tajna njihovog uspeha u najboljoj sirovini i proizvodima bez veštačkih boja, aroma i konzervansa.

Na palenti „sa dečakom“ odrastale su generacije dece u Srbiji i nekadašnjoj Jugoslaviji. Ovaj prepoznatljiv proizvod „Mitrosrema“, čiju ambalažu već godinama krasi slika plavokosog dečaka koji zadovoljno jede palentu, i danas se nalazi na trpezama širom zemlje i ima svoje verne potrošače i van granica Srbije.

Akcionarsko društvo za poljoprivrednu proizvodnju „Mitrosrem“ na domaćem tržištu prisutno je više od 45 godina, tokom kojih je steklo poverenje velikog broja domaćih i inostranih kupaca.

Najvažnije delatnosti privrednog društva su: primarna poljoprivredna proizvodnja, stočarska proizvodnja – uzgoj svinja, prerada mesa i proizvodnja mesnih prerađevina i industrijska prerada kukuruza – navode u ovoj kompaniji. – Ovom prilikom ističemo industrijsku preradu kukuruza koja je organizovana u okviru Corn Producta, fabrike za preradu kukuruza, koja zadovoljava potrebe tržišta Srbije i zemalja regiona: BiH, Crna Gora, Makedonija, sa tendencijom osvajanja novih tržišta.

Ovaj proizvođač ističe da za potrošače donosi najbolje iz sremske ravnice.

– Reč je o zdravim proizvodima za decu i odrasle od najkvalitetnijeg kukuruza – objašnjavaju naši sagovornici. – Prednost i kvalitet naših proizvoda ogledaju se u kvalitetnoj sirovini i kontrolisanom procesu proizvodnje. Ponosno ističemo da naši proizvodi ne sadrže veštačke boje, arome niti konzervanse.

Proizvodi „Mitrosrema“ dele se u tri gupe: asortiman mlinskih proizvoda, asortiman kukuruznih pahuljica i asortiman flipsa.

– Proizvod po kojem nas prepoznaju je instant palenta (palenta sa dečakom), koja je deo našeg asortimana mlinskih proizvoda gde su i kukuruzno brašno i kukuruzni griz – navode u kompaniji. – Ukusi naših kukuruznih pahuljica su raznovrsni: Corn Flakes kukuruzne pahuljice, Corn Flakes kukuruzne pahuljice sa cimetom, Corn Flakes kukuruzne pahuljice sa suvim grožđem i Corn Flakes kukuruzne pahuljice sa kakao kremom, koje su namenjene za sve uzraste. Mogu da se pripremaju na više načina sa više različitih vrsta namirnica – zdrav su početak dana, izuzetna užina, prema potrebi hrskav ručak i brza i lagana večera. Asortiman flipsa je napravljen za naše najmlađe potrošače a ukusi su: Corn flips sa kikirikijem, Corn flips sa kakao kremom i Dumbo flips, a uskoro će se u našem asortimanu flipsa, za sve one koji vole ljuto, naći i Corn flips sa kikirikijem i prirodno sušenom i mlevenom čili paprikom.

 

(novosti.rs)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here