Dobro došli na Sremskomitrovački portal
logo


Pored dvadesetak drugih gradova i opština, i Sremska Mitrovica će učestvovati u realizaciji projekta „Srbija u ritmu Evrope“.

Kako je planirano, ovo takmičenje koje se odnosi na decu, u organizaciji  „EUROPIAN CAPITAL ADVISORS MANAGEMENT“, održaće se u junu 2017. godine u Somboru.

Oko dvadesetoro dece iz Sremske Mitrovice biće odabrano da učestvuju u projektu. Inače, deca će pevati na jezicima Evrope. Po obećanju gradonačelnika Sanadera deca će potpuno besplatno imati obuku za ovo takmičenje. Kolege iz RTS-a, Ritma Evrope i ambasade zemlje koju predstavljaju i na na čijem jeziku će deca da pevaju, dolaziće u Sremsku Mitrovicu i obučavati decu za živi program u kome će učestvovati. Ukoliko pobedi baš Mitrovica, sledeće godine bi ste dobili živi prenos iz vašeg grada, dočekali svu decu iz gradova Srbije, deca pobednici dobijaju put u zemlju koju su predstavljali i pošto se glasa u živom TV prenosu, putem SMS-a, 50% od tog prihoda ide u budžet Grada”, rekao je Igor Karadarević direktor projekta „Srbija u ritmu Evrope“.

Cilj ove manifestacije je negovanje kulture i jezika Evrope i principa o pravima deteta.

 

Ostavite komentar

*

captcha *