Mitrovački gimnastičari boravili na Svesokolskom sletu u Pragu

0
619

Sokolski Savez Srbije organizovao je odlazak na 16. Svesokolski slet u Prag od 1. do7. jula. Svesokolski slet u Pragu se organizuje svake šeste godine, a članovi Sokolskog Gimnastičkog kluba „ES-EM“ iz Sremske Mitrovice, pored Beograda, Novog Sada, Batajnice i Rume, prvi put su učestvovali u programu sleta malih grupa.

U tri dana izvodili su tri koreografije na trgovima Malostranske namesti i Staromestske namesti.

U koreografijama su učestvovali: Maja Pisarević, Predrag Đuričić, Boris Giner, Anja Žunić, Jelena Žilić, Sara Perić, Tijana Gićanov, Marina Burmudžija i Gordana Burmudžija. Pored vežbača, naši predstavnici su bili i Natalija Novaković, Jelena Žunić, Aleksandra Pisarević, Biljana Kirjaković i Marko Burmudžija.

Prvog dana mitrovački gomnastičari učestvovali su u defileu kroz centar Praga, sa svim učesnicima sleta iz Češke, SAD, Brazila, Francuske, Grčke, Australije, Nemačke, Danske, Slovačke, Slovenije. Prisustvovali su i gala programu u O2 areni, sletu na Eden stadionu, izložbi u Tiršovom domu.

Pored organizovanog programa, obišli smo centar Praga, Hradčane, park Višegrad, ZOO vrt, Karlove vari i druge znamenitosti Praga. Nosimo lepo iskustvo i uspomene sa ovog sleta i nadamo se da ćemo za šest godina ići u većem broju. Ovom prilikom bi se zahvalili Gradskoj upravi sa sport i svima koji su nam finansijski pomogli da obezbedimo opremu za učešće na sletu.“ – navode u svom saopštenju članovi Sokolskog kluba „ES-EM“.

(G. B.)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here