Dobro došli na Sremskomitrovački portal
logo


Mitrovački motoristi su u cilju unapređenja bezbednosti motociklista i mopeda u saobraćaju, uz pokroviteljstvo Agencije za bezbednost saobraćaja i Asocijacije za bezbednost motociklista, prisustvovali treningu bezbedne vožnje. Trening je protekle sedmice održan na poligonu Zelene pijace u Novom Sadu.

Kako je prepoznat značaj ovakvih treninga za naše građane, pogotovo imajuću u vidu da je područje našeg grada od strane lokalne samouprave prepoznato kao jedna od visoko rizičnih kada se uzme u obzir broj nezgoda u kojima učestvuju vozači motocikala, iz Mitrovice je krenulo 15 vozača motora koji su prisustvovali obuci i na taj način usvojili kako teorijsko tako i praktično znanje.

ABM trening bezbedne vožnje održali su iskusni predavači i instruktori, a sam trening obuhvatao je:

Faktore rizika i indikatore bezbednosti saobraćaja motociklista;
Upravljanje i vođenje motocikla;
Tehniku vođenja pogledom;
Tehniku obrnutog upravljanja;
Vožnju u zaokretima i dejstvo sila na motocikl;
Iznenadno kočenje (kočenje u panici);
Vožnju na stazi;
Slalomsku vožnju;
Pravilno kočenje na različitim podlogama;
Izbegavanje prepreke;
Iznenadno kočenje i izbegavanje prepreke;
Iznenadno kočenje i izbegavanje prepreke u nepoznatom pravcu;

Grad Sremska Mitrovica je, inače, pri samom kraju izrade i usvajanja Strategije bezbednosti i akcionog plana bezbednosti saobraćaja za period 2017 – 2022 tako da će se u narednom periodu intezivirati ovakve vrste projekata i sve više samostalno sprovoditi razne vrste kampanja koje će biti usmerene na povećanje bezbednosti svih učesnika u saobraćaju.“ – izjavio je ovim povodom Miroslav Jovanović, načelnik Gradske uprave za saobraćaj, komunalne i inspekcijske poslove.

Ostavite komentar

*

captcha *