Dobro došli na Sremskomitrovački portal
logo


Mitrovački sportisti na raznim stranama sveta postižu fantastične sportske rezultate i dostojno predstavljaju grad iz kojeg potiču:

Bacačica koplja Marija Vučenović bacila je koplje 56,41 metara i osvojila zlato na Prvenstvu Balkana, koje je održano na novoizgrađenonom stadionu u Novom Pazaru. Marija je do sada već osvojila bronzanu medalju na Prvenstvu sveta za juniore i bronzu na Prvenstvu Evrope za mlađe seniore. Prvo mesto na ovom takmičenju potvrđuje da je Marija u odličnoj formi iako je dosta vremena posvetila učenju kako bi privela kraju fakultet u SAD-u.

 

Još jedno prijatno iznenadjenje priredila nam je i atletičarka Sirmijuma Dragana Tomašević. Na šampionatu Balkana u Novom Pazaru osvojila je zlatnu medalju u disciplini bacanje diska. Ovo je njena treća medalja na medjunarodnoj sceni u 2017. godini pored srebrne sa zimskog kupa Evrope i zlata iz Telaviva sa Ekipnog prvenstva Evrope.

Spremamo se za London i ovo je bilo iz punog treninga„, zadovoljno ističe trener Danilo Krtinić.

Svoj debi u seniorskoj reprezentaciji Srbije imao je i Ognjen Stojanović u trci na 100 metara i štafeti 4×100 zauzeo je 4 mesto u svojoj grupi i opravdao očekivanja selektora Slobodana Popovića. “Neka se kali i stiče iskustvo jer njegovo vreme tek dolazi“, napominje trener Goran Pavlović.

Proteklog vikenda u bugarskom Plovdivu održano je seniorsko Prvenstvo Evrope na kome je kajakaška reprezentacija Srbije osvojlila 3 medalje. Među njima se našao i član „Vala“ iz Sremske Mitrovice, Marko Tomićević.

Olimpijski vicešampion u kajaku dvosedu na 1000 metara sa partnerom Milenkom Zorićem, ponovio je uspeh iz Rija i osvojio srebrnu medalju te postao vicešampion Evrope. Marko i Milenko su u finalu trku izveslali za 3 minuta i 13.780 sekundi.

Prvo mesto osvojili su Maks Hof i Markus Gros iz Nemačke (03:12.724), dok je bronza pripala Špancima Fransisku Kubelosu i Injigu Penji (03:14.056).

Sledeće takmičenje koje očekuje seniorske reprezentativce je Prvenstvo sveta u češkim Račicama u avgustu mesecu.

Ostavite komentar

*

captcha *