Mitrovački učenici simbolično otvorili ulicu Vuka Karadžića

0
1810

Učenici osnovnih škola „Boško Palkovljević Pinki“ i „Jovan Popović“ juče su simbolično otvorili rekonstruisanu ulicu Vuka Karadžića.

Oni su, zajedno sa gradonačelnikom Vladimirom Sanaderom, prošetali ovom ulicom od Carske palate do Žitnog trga.

Tokom šetnje, učenici su imali priliku da, od istoričarke umetnosti Tanje Jesretić iz Zavoda za zaštitu spomenika kulture, čuju nešto više o bogatoj istoriji grada, kao i o značaju institucija kulture koje se nalaze u ovoj ulici.

Na novoj raskrsnici sa semaforom (kod Univerexporta, bivšeg Stoteksa) od pripadnika saobraćajne policije Mirka Novakovića, objašnjene su im specifičnosti pešačkog prelaza na ovom mestu.

Po rečima gradonačelnika Sanadera, rekonstrukcija ulice Vuka Karadžića predstavlja poslednji u nizu infrastrukturnih projekata koji su urađeni u centru grada.

Ovo je izuzetno važna ulica sa stanovišta saobraćaja zbog velikog protoka ne samo automobila, već i biciklista i pešaka kao i gradskog prevoza. Rekonstrukcija je bila veoma zahtevna sa aspekta saobraćaja, ali radovi su urađeni u predviđenom roku. Pored ulice modernizovana je raskrsnica kod Stoteksa na kojoj su su postavljeni savremeni semafori sa signalizacijom i za gluva i slepa lica kako bi se unapredila i bezbednost saobraćaja.”- kazao je gradonačelnik Vladimir Sanader.

Pored svega, u ovoj ulici je urađena i kompletna infrastuktura. Zamenjena je vodovodna mreža, gasna je proširena, izvedeni su novi priključci, a i Telekom i Elektrodistribucija su takođe unapredili svoju infrastukturu.

Ukupno je potrošeno oko 32 miliona dinara za ovu investiciju, od čega je 25 miliona koštala izgradnja ulice, a još 5 je izdvojeno za novu led rasvetu i oko 2,5 miliona za novo zelenilo.

(Milan Milivojević)

 

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here