Dobro došli na Sremskomitrovački portal
logo


Do 15. aprila vlasnici mitrovačkih kafića i restorana, zajedno sa svojim kolegama iz čitave Srbije,  moraće da preimenuju svoje objekte ako im je u nazivu reč koja opisuje tu uslužnu delatnost.

Više stotina restorana, kafića, barova i poslastičarnica u Sremskoj Mitrovici od 15. aprila neće smeti u imenu da ima reči koje opisuju njihovu delatnost, a od primene novog zakona o turizmu, koji nameće ovu obavezu, izuzeti su samo hoteli, moteli i pansioni, odnosno kategorisani ugostiteljski objekti.

Zbog člana 67 Zakona o turizmu, ugostitelji koji u nazivu imaju reči „kafe“, „bar“, „poslastičarnica“ i slično prinuđeni su da do 15. aprila registruju novu firmu u APR, što povlači promenu celokupne poslovne dokumentacije i ogromne troškove, koji će veliki broj ugostitelja dovesti na korak od propasti.

Vlasnici kafana, kafića i barova koji do 15. aprila ne budu preimenovali svoje lokale mogu da se nadaju turističkoj inspekciji, koja će sa 50.000 dinara kažnjavati pravna lica, odnosno sa 40.000 dinara preduzetnike.

(S. I.)

Ostavite komentar

*

captcha *

  1. ona Odgovori
    Pa treba platiti izbore, kampanju, sve te autobuse...