Dobro došli na Sremskomitrovački portal
logo


Kako se bliži zima i vreme postaje hladnije i snežnije, tako se i mi sve više zatvaramo u tople domove. Ušuškani, pod ćebetom, vreme provodimo uz internet i televiziju. I to nam prija. Kao dah nekog prošlog vremena, polako tonemo u san. Kapci nam se sklapaju, a telo postaje sve tromije. Kao da letnji umor brišemo zimskim odmorom.

Ali, vreme je da se probudimo, da izađemo iz svojih pećina, i dozvolimo da nas okupa jutarnja svežina vazduha, i zapljusne oštrina vetra. Da nam koja kap kiše ili lagana pahulja, umije obraze i da im malo boje. Da ojačamo telo i oplemenimo duh.

Mi predlažemo brzo hodanje. Za to imamo odlične uslove. Imamo mitrovački kej. Nije potrebna članska karta, nije potreban novac. Ne treba vam prostor, specijalna oprema, niti trener. Potrebna je samo volja. Život je sam po sebi neprirodno brz i stresan, ispunjen obavezama, problemima, negativnim mislima i teškim uzdisajima. Zato hajde da se oslobodimo toga, da sve to loše izdahnemo iz pluća, tela i uma, i udahnemo malo zdravog vazduha. Potrošićemo kalorije, poboljšati rad srca i disanje, a i san će biti mnogo kvalitetniji.

hodanje
U društvu je lepše. Lakše, zabavnije… U dobrom društvu vreme je precenjeno. Leti samo od sebe, bez zadrške, bez ograničenja i gledanja na sat. I tako ga treba koristiti.

Zato, dragi Mitrovčani, organizujete se, dogovorite, ili prosto dođite na mitrovački kej, i brzim hodom krenite ka zdravijem životu.

Danijela Milićević

Ostavite komentar

*

captcha *