Mitrovčanka Sara Kiš na prvenstvu Evrope u atletici

0
1165

Mitrovačka atletičarka i članica AK „Sirmium“ Sara Kiš, braniće boje naše reprezentacije na Prvenstvu Evrope za mlađe juniore koje se održava u Mađarskoj, u gradu Đeru, od 5. do 8. jula. 

Ona je normu izborila u disciplini sprint na 100 metara.

Tim povodom, ona je u Gradskoj kući,  zajedno sa trenerom Goranom Pavlovićem, održala konferenciju za novinare na kojoj je poručila javnosti:

To je, do sada, najveće takmičenje na kojem ću nastupiti. Ne mogu da kažem šta očekujem, jer i samo pojavljivanje i mogućnost nadmetanja sa najboljima u Evropi je svojevrstan uspeh, ali ono što mogu da garantujem jeste da ću dati sve od sebe da ostvarim što bolji rezultat.

Ni Sarin trener Goran Pavlović nije krio zadovoljstvo:

Pored Dragane Tomašević koja ima normu za Prvenstvo Evrope za seniore koje se održava u Berlinu, Sara Kiš je druga iz našeg kluba koja je u ovoj godini ostvarila normu za Evropsko prvenstvo. Sara je već sad veliki, ali i zaista budući vrhunski sportista ako bude nastavila ovako da radi i da je zdravlje služi. Ponosan sam na nju i zbog toga što ima sve petice u medicinskoj školi.“

Ispred grada puno uspeha na ovom takmičenju Sari je poželeo Ilija Nedić, načelnik gradske uprave za sport:

Pre svega čestitke Sari na rezultatu i normi koje je ostvarila. Pored toga što je izvrstan sportista, ona je i odličan đak, pokazala je da škola i sport mogu zajedno. Očekujemo da u nastavku karijere ima vrhunske rezultate i da bude isto tako dobar đak.”

Desetoro najboljih sa Prvenstva Evrope putovaće u Buenos Ajres u Argentinu na Olimpijadu mladih sveta koja se prvi put održava ove godine.

(M. M.)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here