Mitrovica bila domaćin skupu turističkih vodiča iz cele Srbije

0
348

Protekle sedmice, Sremsku Mitrovicu je posetilo Udruženje turističkih vodiča Srbije, najstarije udruženje licenciranih turističkih vodiča u zemlji. Svojim radom članovi udruženja promovišu turizam Srbije više od 50 godina kroz kvalitetno vođenje domaćih i inostranih gostiju, na više od 20 stranih jezika.

Domaćin ovogodišnjeg stručnog seminara bila je mitrovačka lokalna samouprava sa Turističkom organizacijom, a umrežavanje licenciranih turističkih vodiča podržalo je i Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.

Organizovanjem seminara, mitrovačka Turistička organizacija u saradnji sa najznačajnijim subjektima turizma, omogućila je usavršavanje znanja i pripreme za novu turističku sezonu upoznavši licencirane turističke vodiče sa turističkim resursima, istorijom i kulturno istorijskim nasleđem grada.

Prijem je upriličen u Gradskoj kući za 40 licenciranih turističkih vodiča i novinara turističkih portala koji svoje impresije i utiske objavljuju na turističkim portalima i kanalima, gde je prikazan video materijal sa svim manifestacijama koje grad čine turistički atraktivnim, kao i promo spot Sremske Mitrovice.

U okviru Vizitorskog centra Carska palata, pored stručnog osoblja grupa je dočekana o strane Kancelarije za mlade, čiji su volonteri bili kostimirani u rimske vojnike i devojke.

Muzej Srema i Galerija „Lazar Vozarević“ su prisutne upoznali sa najznačajnijim potencijalima.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here