Mitrovica dobija Trg investitora

1
1320

Sremska Mitrovica želi da se na poseban način zahvali svim kompanijama, koje posluju u ovom gradu, i po kojima će nadenuti ime jednom gradskom trgu. Na tom trgu nalaziće se jarboli sa obeležjima firmi, čije su gazde odlučile da u najvećem sremskom gradu kupe placeve i otvore fabrike. Ujedno, zastave će biti svojevrsni poziv i ostalim investitorima da dođu, ali i znak da je u gradu na Savi za njihovo poslovanje dobra klima.

Na samom ulazu u Sremsku Mitrovicu iz pravca Rume, na nekoliko kilometara od centra grada, do kraja godine biće postavljena tabla sa natpisom Trg investitora, na kojem će se na jarbolima vijoriti zastave kako domaćih tako i stranih kompanija, koje u jedinom i najvećem sremskom gradu uspešno posluju već deceniju.

Ovo je samo mali znak pažnje i zahvalnost tim firmama koje su se opredelile da svoj posao ovde, kod nas, započnu ili prošire. Mi imamo 14 kompanija iz sedam različitih zemalja koje ukupno zapošljavaju više od 4.500 radnika. To nije mala brojka u današnje vreme, kada se borimo da sačuvamo ili otvorimo neko radno mesto – kaže Dmitar Stanišić, pokrajinski poslanik, koji zajedno sa čelnicima Grada radi na privlačenju novih investicija.

Kvalitetna putna infrastruktura, opremljene radne zone, ali i odnos Gradske uprave prema investitorima, krucijalni su faktori, koji su doprineli da različite kompanije u ovaj grad za deset godina ulože više od 150 miliona evra.

Među njima već nekoliko godina posluje i američki „Kuper standard„, koji proizvodi gumene i plastične delove za velike kompanije, poput „Folksvagena“, „Audija“, „Dženeral motorsa“ i „Volva“. Tu je i klanična industrija „Mitros„, koja se posle loše privatizacije podigla iz pepela, i to zahvaljujući austrijskom „Gerlingeru“, koji je u ovaj pogon dosad uložio preko 25 miliona evra. Mitrovačni s ponosom pominju i holandsku kompaniju „Vahali„, koja je kupila ovdašnje brodogradilište, i nastavila tradiciju izgradnje kvalitetnih plovnih objekata.

Za poslednje tri godine, grad Sremska Mitrovica nalazi se među dobitnicima prestižnog priznanja engleskog časopisa Foreign direct investment (FDI), najpoznatije svetske publikacije specijalizovane za promociju stranih i direktnih investicija. Ovaj grad je uvršćen među top-deset mikrogradova budućnosti po ekonomskom potencijalu koji poseduje.

Mitrovčani se i ove godine nadaju ovoj nagradi.

Smiljka Kostić / http://www.novosti.rs/vesti/srbija.73.html:711468-S-Mitrovica-Investitori-dobijaju-trg

 

1 COMMENT

  1. Sprdnja…bacaju milion dinara nasih para u svoje dzepove za nista….sram da vas bude.Ne znate vise kako da operete i ukradete pare pa izmisljate kojekakve trgove…nadmasili ste zute sa cvecem po banderama….

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here