Mitrovica dobila malu gradonačelnicu

0
235

U petak je Bojana Brekić, osmogodišnja učenica OŠ „Slobodan Bajić Paja“, zvanično započela svoj mandat mitrovačkog „malog“ gradonačelnika, preuzimajući funkciju od svog prethodnika Ognjena Kostića. Ona je ovu počast zaslužila zahvaljujući pobedi na literarnom konkursu „Kad porastem biću gradonačelnik“ koji je raspisala lokalna samouprava za učenike drugih razreda svih osnovnih škola sa teritorije grada.

“Mala” gradonačelnica upoznala se sa ”velikim” gradonačelnikom i Gradskom kućom gde su razgovarali o modalitetima buduće saradnje. Nakon razgovora Bojana je najavila:

Obići ćemo sve škole, vrtiće i jaslice i pitaćemo vaspitačice i učiteljice da li deca slušaju. Nešto ako je pokvareno moraće pod hitno da se popravi. U vrtićima ćemo pitati decu da li im se sviđa doručak, ručak, i da li su im udobni krevetići.

Kao veliku želju istakla je da ima više igraonica u našem gradu i da se ne plaćaju, kao i da u poslastičarnicama kolači budu besplatni kako za odrasle tako i za decu. „Samo ko bude želeo da plaća, može. I želim svim mojim drugarima da kažem da će danas kontrolni biti otkazan“, istakla je „mala“ gradonačelnica.

Gradonačelnik Vladimir Sanader javnosti je otkrio da se sa novom „malom“ gradonačelnicom složio već u prvoj rečenici i da maksimalno podržava sve njene planove koji se tiču stvaranja boljih uslova za budućnost grada i radu na dobrobit svih građana, a naročito dece.

Moram da kažem da sam vrlo prijatno iznenađen, jer kako je Bojana objasnila šta će i kako će da uradi, jasno je da je svoj posao shvatila vrlo ozbiljno od samog početka. Ona će da se potrudi maksimalno da popravimo škole i vrtiće, da deci bude lepo. Nas dvoje smo ovde zbog dece i da gradimo budućnost u našem gradu zajedno“, dodao je gradonačelnik Sanader.

Konkurs o temi „Imam pravo da maštam – ja sam gradonačelnik“ već treću godinu raspisuje Grad Sremska Mitrovica. Prethodna dva mala gradonačelnika bili su Marko Ćelap i Ognjen Kostić, obojica učenici Osnovne škole “Triva Vitasović Lebarnik” u Laćarku. Ove godine je prvi put pobedila devojčica.

Tako je “mala” gradonačelnica Bojana Brekić kao nagradu dobila druženje sa “velikim” gradonačelnikom, posetu Muzeju Srema, a obišli su i novi Gradski bazen. „Uverena sam da ćemo dobro sarađivati i zajedno otvoriti neke objekte u gradu, pogotovu škole i vrtiće„, ovom optimističnom porukom zaključila je svoje druženje sa velikim gradonačelnikom Bojana.

 

„Imam pravo da maštam – ja sam gradonačelnica“

Kad bih ja bila gradonačelnica uvela bih nova pravila:
-sa mnom u Skupštini radila bi deca, mi bismo naredili odraslima da sad oni malo slušaju nas.
-mi bismo umesto kladionica i kafića otvorili igraonice, sportske terene, poslastičarnice gde bi kolači i sladoledi bili besplatni za svu decu.
-napravili bismo igralište za svaku ulicu posebno.
U školu bismo išli stalno pre podne, da bismo imali više vremena za druženje i igranje.
Ovo su neke sitnice koje bih ja promenila. Ako budete glasali za mene usvojićemo i vaše predloge u korist sve dece.
Vaša buduća gradonačelnica

Bojana Brekić, II2, OŠ „Slobodan Bajić Paja“, Sremska Mitrovica

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here