Mitrovica otvorila novu radnu zonu u – severnoj Mačvi

0
1714

Izradom Plana detaljne regulacije radne zone Salaš Noćajski 1, severna Mačva mogla bi da dobije prostor na kojem će u budućnosti svoje pogone, objekte za uslužnu delatnost i slično moći da pokreću domaći, ali i strani investitori.

Planirana radna zona imaće nekoliko pojedinačnih kompleksa različite namene i pristup na državni put preko formirane interne saobraćajnice.

Prostornim planom teritorije Grada Sremska Mitrovica predviđeno je da se sa desne i leve strane glavne saobraćajnice od naselja Krivaja, pa do teretnog mosta koji spaja Mačvansku i Sremsku Mitrovicu formiraju dve naspramne radne zone.

Jedna se formirala takoreći spontano i tamo se nalaze veliki silos i jedan domaći preduzetnik, a preko puta nje formirana je druga radna zona površine 8 hektara – kaže direktorka Urbanizma Mirjana Vašut.

Ona objašnjava da je radna zona naslonjena na naselje Krivaja namenjena za postojeće i planirano stanovanje sa poslovanjem, dok je druga celina namenjena za čisto poslovanje i u njoj se nalaze isključivo parcele u privatnom vlasništvu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here