Dobro došli na Sremskomitrovački portal
logo


Stalna konferencija gradova i opština (SKGO) pozvali su Gradsku upravu Sremske Mitrovice da bude deo projekta „Regulatorna reforma“ kao primer dobre prakse rada organa lokalne samouprave.

Efekti regulatorne reforme su: smanjenje administratornih prepreka, povećanje ekonomske efikasnosti privrede kroz uštede u direktnim i indirektnim troškovima, uspostavljanje održivog sistema donošenja kvalitetnih propisa u budućnosti, efikasniji, jednostavniji i jeftiniji birokratski sistem i unapređenje transparentnosti regulative kao doprinos smanjenju mogućnosti korupcije.

Mi smo kao lokalna samouprava već godinama prepoznati kao neko ko maksimalno pokušava da skrati i olakša administrativne procedure, poštuje zakone i propise. Ova saradnja će nam pomoći da nastavimo tim putem i želja nam je da standardizujemo procese u našoj upravi. Želimo jasne procedure kako se postupa po određenim premetima i da ubrzavamo rešavanje premeta uopšte. Krajnji cilj nam je da te promene osete građani i da brže i lakše ostvaruju svoja prava. U tome će nam pomoći i potpisani Memorandum sa Stalnom konferencijom gradova i opština”, rekao je gradonačelnik Sremske Mitrovice Vladimir Sanader.

 

Ostavite komentar

*

captcha *