Mitrovica se predstavlja na Sajmu investicija u Minhenu

0
572

Sremska Mitrovica, u saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za regionalni razvoj, međunarodnu saradnju i lokalnu samoupravu i Razvojnom Agencijom Vojvodine nastupa na sajmu nekretnina i investicija EXPO REAL koji se održava od 08. do 10. oktobra u Minhenu.

Sremska Mitrovica će na sajmu predstaviti svoje investicione potencijale kako na polju industrije i poljoprivrede tako i na polju turizma.

„Zainteresovanim posetiocima sajma prezentovaće se industrijske zone u Sremskoj Mitrovici kao i pogodnosti za razvoj poslovanja u našoj zemlji i gradu. Pored ovoga investitorima iz oblasti hotelijerstva ponudiće se mogućnost ulaganja u neki od postojećih hotela u gradu, kao i određene lokacije koje su pogodne na izgradnju novih s obzirom na to da je Sremska Mitrovica nema dovoljno smeštajnih kapaciteta“ – istakao je gradonačelnik Vladimir Sanader.

Da podsetimo, krajem 2017. godine u cilju prezentacije investicionih potencijala potpisan je Sporazum o saradnji čija je svrha realizacija inicijative Pokrajinske vlade o njenom zajedničkom nastupu sa osam lokalnih samouprava sa statusom grada na značajnim međunarodnim sajamskim manifestacijama investicionog karaktera.

Reč je o gradovima: Novi Sad, Subotica, Pančevo, Zrenjanin, Sombor, Kikinda, Vršac i Sremska Mitrovica.

(M. S.)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here