Dobro došli na Sremskomitrovački portal
logo


I ove godine, Sremska Mitrovica je bila domaćin biciklistima koji su učestvovali na tradicionalnom Sava Tour-u koji započinje sa izvora reke Save u slovenačkoj Kranjskoj Gori i prolazi kroz četiri savske države sve do njenog ušća u Beogradu.

sava bicikliTura traje devet dana, uključuje i više od 850 kilometara dugačku biciklističku rutu, računajući uz sve i noćenja u sedam gradova uz reku. Ključnu grupu čini šest iskusnih biciklista iz sve četiri države, a sve u organizaciji i pod pokroviteljstvom Savske komisije.

Ova specifična proslava Dana Save započela je 2013. godine kada je Međunarodna komisija za sliv reke Save inicirala projekat razvoja biciklističkih ruta duž reke Save kao deo svojih nastojanja u pogledu razvoja rečnog turizma u slivu reke Save. Cilj Biciklističke ture Sava Tour jeste promocija, ne samo ovog projekta, nego i ključnih poruka povezanih s proslavom Dana Save koji se tradicionalno obeležava 1. juna.

I ove godine, biciklistima Sava Tour-a na pojedinim etapama pridružili su se i biciklisti iz lokalnih klubova, javne osobe i ostali građani. Kako je biciklizam brzo rastući segment turizma i kako broj biciklističkih turističkih putovanja raste iz godine u godinu, Biciklistička tura Sava Tour može uvelike doprineti razvoju turizma u savskoj regiji.

Ključna grupa biciklista o ovom poduhvatu piše blogove, dele svoja iskustva te objavljuju fotografije krajolika i gradova uz reku. Cela savska regija ima izuzetnu dobit od ovog jedinstvenog načina putovanja kroz regiju, a među njima i naš grad, kao jedna od tačaka gde su biciklisti odmarali i upoznavali se sa potencijalima koje ovde postoje.

(S.P.)

Ostavite komentar

*

captcha *