Mladi Rumljanin PRETUČEN U CRNOJ GORI – u komi već 17 dana

0
3593

Dozivamo ga svaki dan. On je u komi već 17 dana i ne reaguje. Ni lekari ne mogu da nam kažu jer ne znaju kada će izaći iz kome. Može to da se desi sutra, a može za nekoliko meseci… I nama bi bilo mnogo lakše kada bi smo ga prebacili u bolnicu u Beograd, ali zbog njegovog zdravstvenog stanja to nije moguće. Lekari ne preporučuju – ovako priča Dragan Kerkez, brat po majci Rumljanina Stefana Novoselca (19), kojeg je brutalno pretukao Petar Vojvodić (19) iz Bara na sutomorskom šetalištu.

Niko nije ni slutio da će jedno letovanje devetnaestogodišnjaka sa drugarima iz Rume preći u agoniju, koju porodica Novoselac živi od 24. avgusta. Tog dana je Novoselcima javljeno telefonom da je Stefan u besvesnom stanju prebačen u bolnicu.

Moj brat sa obe strane ima naprsline na lobanji i to na pet mesta. Dobio je i izliv krvi u mozak. Kako su nam lekari rekli životno nije ugrožen, ali ne reaguje. Pre desetak dana isključili su mu lekove, očekujući da će se probuditi ali on ne izlazi iz kome – priča Dragan koji se upravo vratio iz Kliničkog centra u Podgorici.

Kerkez kaže da porodica nema nikakve primedbe na podgoričke lekare i naročito hvali dr Zorana Jovančevića, koji ulaže maksimalne napore kako bi se Stefan oporavio.

Majka Slavica i otac Nikola su stalno u Crnoj Gori. Malopre su se vratili i sad smo se čuli: stanje mu je isto. I naš konzulat se svakodnevno raspituje za Stefana – nastavlja Dragan, dodajući: – Moj brat je miran, povučen i dobar dečko.

Dragan priča i da je odgledao video-zapis tuče sa ulične kamere. Prema njegovim rečima, kristalno je jasno da Stefan i njegov prijatelj Dejan stoje naslonjeni uza zid na šetalištu. Najednom iz kafića napolje istrčava momak nag do pojasa i jednim udarcem u vilicu obara Dejana. U tom momentu Stefan je krenuo da beži, ali ga je on sustigao i udario pesnicom u glavu. Stefan je pao i glavom udario o beton. Dalje se vidi kako Vojvodić opkoračuje Stefana Novoselca i još dva puta ga udara pesnicom u glavu…

Te večeri ja sam bio u sobi, a Stefan i Dejan su bili na šetalištu. Tada je ispred jednog kafića došlo do tuče nekih drugih mladića, a njih dvojica su samo hteli da prođu – otkriva detalje tuče treći Rumljanin koji je bio na letovanju sa povređenima. Ovaj momak iz razumljivih razloga neće da otkrije identitet. – Taj Vojvodić je izleteo iz kafića i prvo je udario Dejana, a onda i Stefana.

Ovaj mladić pojašnjava da povređeni nisu odmah rekli policiji da su prebijeni već da su pali niz stepenice jer im je svima prećeno.

Taj siledžija je pretio da slučajno ne zovemo policiju jer „ne znamo ko je on“. Nismo hteli da ulazimo u veće probleme. Kada je osvanuo novi dan i kad smo videli da je Stefan u teškom stanju shvatili smo da je đavo odneo šalu…

– Posle prebijanja mladića u Sutomoru, Hitna pomoć nije zvana – govori Dragan. – Mladićima je savetovano da idu u apartman, a neko od prisutnih ih je stavio u kola i odvezao.

Stefan je i tada bio u nesvesti i tek kada su počele oči da mu plave, odvezen je u ambulantu u Sutomore, pa iz Bara za Podgoricu.

(Smiljka Kostić/novosti)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here