Moto-susreti u Sremskoj Mitrovici

1
1937

Novi susreti. Nova lokacija. Ove godine, 23. put u Sremskoj Mitrovici, a predstavljaju svojevrsno otvaranje moto – sezone u Srbiji.

Moto – klub „Srem“ je najstariji klub u Srbiji, a prema broju članova spada među najbrojnije. Iako ovaj sport važi za muški, mitrovački moto klub ima veliki broj ženskih članova u odnosu na druge klubove u zemlji. Prvoga dana druženja na mitrovačkom hipodromu raspoloženje, zvuk motora i velika gužva.

Tokom prošlogodišnjih Moto susreta, na skupu je bilo više od 1500 motora i nekoliko hiljada posetilaca iz Srema, Srbije, ali i drugih zemalja Evrope. Ono po čemu su mitrovački susreti posebni jeste i atraktivan prateći program.

Prema rečima organizatora, osnovni smisao MK „Srem“ jeste širenje i negovanje prijateljstva, saradnje i ljubavi prema brzini i rok muzici, a tradicionalni moto-susret u Sremskoj Mitrovici upravo neguje ove vrednosti.

Ove godine, pored tradicionalnog otvaranja Moto susreta, prvi dan je bio rezervisan za doček motorista u kamp, uz ručak koji domaćini pripremaju. Zatim su sledile bajkerske igre i rok koncert. U muzičkom delu programa za atmosferu se pobrinulo nekoliko bendova. Ono što ih očekuje do nedelje jesu izleti i čuveni defile ulicama grada.

(S. B.)

1 COMMENT

  1. Lep je to što su se motoristi družili, ali je ružno što su muzikom drndali ceo grad. Demokratiju treba posmatrati kao niz krugova interesa i prava koji se dodiruju, ali ne presecaju. Zašto bi neko kome se ta buka ne sviđa morao da je trpi dva dana. Dakle, neka se oni druže, ali neka smanje doživljaj i ne ugrožavaju pravo drugih građana na mir, miran san …..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here