Motoristi bez policijskih oznaka otkrivaju prekršaje nesavesnih vozača

2
3332

Od pre nekoliko dana saobraćajna policija je, po rečima načelnika Vladimira Roljića, uvela jednu novinu kao vid borbe protiv nesavesnih vozača. Naime, reč je o motoristi presretaču, odnosno civilnom motociklu koji nema obeležja policije i policajac na njemu nije u uniformi, a on kontroliše poštovanje propisa, pre svega korišćenje kacige, prolazak na crveno svetlo, upravljanje vozilom i korišćenje mobilnog telefona i nekorišćenje pojasa.

Za prva četiri dana njegovog angažovanja pokazalo se da ima veoma mnogo prekršaja, tako da će u narednom periodu pored motociklista presretača koristiti i civilna vozila bez obeležja policije. Ove civilne patrole postižu značajne rezultate i otkrivaju one prekršaje kod onih građana koji se ne ustručavaju da čine prekršaj i onda kada znaju gde se policija nalazi.

Ipak, navodi načelnik Roljić da se situacija popravila kada su poljoprivrednici u pitanju, u odnosu na predhodne godine.

Srem je najtranzitnije područje najtranzitniji region u Republici Srbiji, jedini kroz koji prolaze dva autoputa, jedini region u kome imamo šest graničnih prelaza, pored toga i dva državna puta prolaze kroz naš teren tako da smo najtranzitnije područje u ovim letnjim mesecima i imamo ogroman priliv vozila i putnika na našem terenu. Upozorio bih naše građane da pre polaska na put obavezno provere pouzdanost i ispravnost svog vozila pre svega pneumatika, uređaja za zaustavljanje i drugih tehničkih uređaja, da na put kreću odmorni. Naši saveti su da putuju danju, a ne noću pošto je vidljivost bolja, da prave češće pauze, poštuju ograničenja brzine i druge propise. Pored turističke sezone u jeku je sezona poljoprivrednih radova posebno kod nas, jer je žetva u toku. Saobraćajna policija je tu da pre svega pomogne poljoprivrednim proizvođačima da se ta žetva završi što pre dok vremenski uslovi to dozvoljavaju. Ne možemo dozvoliti da u saobraćaju na putu učestvuju vozači pod dejstvom alkohola, da vozila nemaju ispravne svetlosne i signalne uređaje posebno na priključnim vozilima kao što su prikolice,”-  objasnio je Roljić.

(M. M.)

2 COMMENTS

  1. „Ipak, navodi načelnik Roljić da se situacija popravila kada su poljoprivrednici u pitanju, u odnosu na predhodne godine.“
    Popravila se situacija, umesto da kupe nove registrovane prikolice, vi ste im nametnuli visoke kazne za stare koje su isekli u gvožđe da plate kaznu. Sada nemaju ništa i čiste ulice, sve je dobro što se dobro svrši jel…
    Korumpirani gadovi.
    Zaustavljajte kola skuplja od 5000 eur ponekad, ako smete.

  2. Nacelnik Roljic ne navodi da taj isti presretac ume da ugrozi bezbednost u saobracaju. Izvesni policajac koji je dosao iz uprave saobracajne policije je presretao vozila tako sto im je prilazio sa leve strane paleci rotaciju i zvucni signal, a ne ispred ili iza vozila kako to propisi nalazu. Policajac je na taj nacin ugrozavao i svoju bezbednost i bezbednost nesavesnih vozaca.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here