RUMA: Na svaki dinar stanara, opština daje dva – za nove fasade!

0
1056

Opština Ruma donela je odluku o sufinansiranju uređenja fasada i poboljšanju energetske efikasnosti objekata kolektivnog stanovanja u ovom gradu. Ovom odlukom opština nudi svim stambenim zajednicama u Rumi finansijsku pomoć i za svaki dinar koji sakupe stanari, lokalna samouprava će izdvojiti dva.

Prema objašnjenju Slađana Mančića, predsednika opštine Ruma, odlukom su obuhvaćene sve stambene zgrade u Rumi, a zahtev u narednih mesec dana treba da podnesu Skupštine stanara.

Spremni smo da sufinansiramo dve trećine ukupne vrednosti radova. Naša želja je da do kraja ove godine ispratimo radove na uređenju Glavne ulice odnosno da uredimo fasade na zgradama u centru grada. Međutim, nemamo ništa protiv ni da zajednički finansiramo radove na fasadi i termoizolaciji zgrada kod Doma zdravlja, u Tivolu ili bilo kojoj drugoj zgradi čiji su stanari spremni da izdvoje trećinu sredstava za radove – objasnio je Mančić.

Presednici Skupštine stanara mogu zahteve podnositi Odeljenju za urbanizam i građenje, predsedniku opštine Ruma, Opštinskom veću ili ih predati na pisarnici Opštinske uprave u Orlovićevoj ulici broj 5.

Želimo da pomognemo ljudima koji žive u kolektivnom stanovanju, ali i da uredimo Rumu i stvorimo lepšu sliku grada. Sačekaćemo mesec dana da se zainteresovane stambene jedinice jave, pa ćemo uraditi predračune, raspisati tendere i učiniti sve ono neophodno da od kraja avgusta do kraja novembra uredimo fasade – rekao je Mančić dodajući da ovom odlukom nisu obuhvaćeni radovi na zameni stolarije ili krovne konstrukcije.

(S. P.)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here