Na teritoriji Srema, zbog krađa, uhapšeno više lica

0
1903

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa nadležnim tužilaštvima, u prethodnih nekoliko dana su u više odvojenih akcija na teritoriji Srema, u cilju suzbijanja opšteg kriminala, uhapsili više osoba.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, po nalogu nadležnog tužilaštva, podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv dve osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinile krivično delo teška krađa i krađa.

Osumnjičeni se terete da su od fizičkih lica ukrali više raznih predmeta, kao i da su ukrali stubni električni trafo iz JKP „Vodovod“ Sremska Mitrovica i neutvrđenu količinu bakarnih kalemova iz JP „Elektrovojvodina“.

Pored toga, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, po nalogu nadležnog tužilaštva, podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv pedesetsedmogodišnjeg muškarca zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo teška krađa.

Policija je prilikom pretresa stana osumnjičenog pronašla predmeti za koje se sumnja da su ukradeni iz manastira Staro Hopovo u Irigu, odnosno devet staklenih flaša crnog vina, staklenu flašu rakije, monašku brojanicu, kutijicu sa tamjanom, upakovanu ikonu Bogorodice, eparhijsku odoru za službu i 43 ručne brojanice zapakovane u najlonskim kesicama raznih boja.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here