Najava tribine „Edukacijom protiv trgovine ljudima”

0
343

Tribina „Edukacijom protiv trgovine ljudima” održaće se danas, u 15 časova, u Gradskoj kući, sala I (skupštinska sala). Organizator tribine je Udruženje Atina, a domaćin Centar za socijalni rad „Sava” Sremska Mitrovica.

Lokalni tim u Sremskoj Mitrovici shvatajući ozbiljnost problema kao i potrebe lokalne zajednice da se javnosti upozna sa izazovima koje pred nas stavlja ovaj fenomen, uputio je poziv specijalisti sudske medicine, prof. dr Slobodanu Saviću, sa Instituta za sudsku medicinu, Medicinskog fakulteta u Beogradu, da sa nama podeli svoja iskustva u radu na prepoznavanju i prikupljanju dokaza u slučajevima žrtava trgovine ljudima i svih oblika rodno zasnovanog nasilja.

Profesor Savić radio je veštačenja u velikom broju slučajeva rodno-zasnovanog nasilja i trgovine ljudima, kao i obdukcije u slučajevima ubistva Zorana Đinđića, Ivana Stambolića, gardista na Topčideru, i dr. i ima ekstenzivno iskustvo u ovoj oblasti.

U okviru tribine posebna pažnja biće posvećena karakteristikama, prepoznavanju, prijavljivanju i dokumentovanju slučajeva rodno zasnovanog nasilja i trgovine ljudima i namenjena je prevashodno stručnoj javnosti iz oblasti zdravlja, obrazovanja, socijalne zaštite, studentima humanističkih nauka, ali i policiji, tužilaštvu i ostalim akterima koji dolaze ili mogu doći u dodir za osobama koje su trpele nasilje ali i široj javnosti zainteresovanoj za problem rodno-zasnovasnog nasilja i trgovine ljudima.

(SMPonLine)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here