Napadnuta novinarka portala „Inđija kafe“: NAPADAČ POZNAT POLICIJI!

0
2302

Novinarka portala “Inđija kafe” Verica Marinčić napadnuta je u centru Inđije pošto se u njenoj blizini parkirao automobil sa registracijom iz Rume iz kojeg su dvojica mladića vikala na nju, psovala joj majku i pretila joj: „Snimaj sad, majku ti j…“.

Novinarka kaže da je reč o vozaču automobila koji je 26. juna u centru Inđije snimljen da velikom brzinom prolazi kroz crveno svetlo, što je Inđija kafe objavio i podelio na društvenim mrežama. „Taj video snimak smo objavili na našem portalu i društvenim mrežama i apelovali na nadležne da reaguju, jer je isti automobil više puta viđen u gradu kako jurca„, kazala je ona.

Novinarka je dobila salvu pretnji od vozača koji joj je preprečio put.

Znam gde živiš, znam ko si, šta me gledaš buljava, ja ći ti majku mrtvu… Dečko koji je slučajno bio prisutan kaže da to je zbog onog snimka objavljenom na portalu kada auto prolazi kroz crveno svetlo, on je vozio taj auto i to je problem“, kaže Marinčić.

U međuvremenu, policija je utvrdila ko je novinarki Verici Marinčić uputio pretnje i od njega je uzela izjavu. Sada od Tužilaštva zavisi sledeći potez policije.

Snimak automobila koji u Inđiji prolazi kroz crveno svetlo portal „Inđija Kafe“ objavio je krajem juna, a svega dan kasnije taj isti vozač, u istom automobilu, nekoliko je puta kružio oko novinarke.

Četvrti put je pojačao muziku, izbacio ruku kroz prozor i pokazao mi srednji prst i otišao i ja sam tad zvala policiju i policija je opet došla“, dodala je novinarka.

Ako je novinar u manjoj sredini, nezavistan, to automatski znači da je izložen opasnostima i od nezadovoljnika koji krše zakon, ali i od lokalnih moćnika, kaže novinar Miodrag Blečić.

Ti svakodnevno srećeš ljude o kojima pišeš, srećeš njihovu rodbinu koja te iz istog razloga kritikuje, pa ti kaže da te mrzi. Ti uvek kad uđeš u bilo koji lokal u gradu imaš mesto za sedenje, jednostavno niko neće želeti da sedne s tobom sešćeš sam“, rekao je on.

Neprijatnost za novinare Inđija cafea nije izostala ni pre par sedmica kada su objavili fotografiju žičane ograde gradskog bazena u tom sremskom gradu, sa žilet bodljikavom žicom, nakon čega je burno reagovala javnost.

 

(priredio: Milan Milivojević / snimak: Inđija kafe)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here