Narko-baba uzgajala šumu marihuane – ZANAT ispekla u Holandiji?!

0
5383

Zora Kok iz Velikih Radinaca, uhapšena je kada je policija u podrumu njene kuće otkrila laboratoriju za uzgoj marihuane u veštačkim uslovima. Policajci su po dojavi došli u njenu kuću, ali su se šokirali kada su otkrili laboratoriju i ogroman broj sadnica.

U akciji su zaplenjene 254 stabljike marihuane i oko 800 grama suve marihuane spremne za prodaju. Inače, interesantno je da je osumnjičena Zorka Kok zajedno sa suprugom Geritom Kok uhapšena 2012. godine u akciji „Morava“, kada je u njihovoj kući takođe otkrivena laboratorija, ali tada nije odgovarala jer je on preuzeo krivicu na sebe. Policija je na vrata njene kuće zakucala u četvrtak prepodne.

Rekli su joj da traže drogu, ali je ona odbijala saradnju. Nije htela ni reč da kaže. Ubrzo je otkrivena marihuana skrivena u saksijama, ormanima i na još nekim mestima. Bila je upakovana i spremna za prodaju – kaže izvor blizak slučaju.

Policajce je, međutim, tek čekalo iznenađenje.

– Kada su inspektori otišli u podrum, imali su šta da vide. U dve pregrađene prostorije našli su više od 200 stabljika marihuane u raznim veličinamaKao da su ušli u malu šumu droge. Kada je shvatila da više nema kud i da su joj stavljene lisice, Zorka se pravdala da ju je muka naterala da se ovim bavi, uprkos tome što joj je penzija 500 evra – kaže izvor blizak slučaju i dodaje da će istragom biti utvrđeno da li je osumnjičena imala saučesnike u poslu uzgajanja marihuane.

Osumnjičena Zorka Kok je godinama sa suprugom živela u Holandiji i pretpostavlja se da je znanje o uzgoju marihuane stekla u toj zemlji. Inače, njen suprug Gerit Kok je nakon hapšenja pre šest godina odležao kaznu, nakon čega je otišao u Holandiju, a ona je, po svemu sudeći, nastavila da se bavi istim poslom.

Kada je odležao kaznu, njen muž je pre godinu dana zbog bolesti otišao u Holandiju. Zorka je pričala da je trebalo da se vrati za mesec dana, ali sada ko zna – rekla je komšinica.

Pretpostavlja se da je imala saučesnike, jer je nemoguće da je sama organizovala ceo proces od proizvodnje do distribucije – dodaje sagovornik koji je želeo da ostane anoniman.

(S. B. / foto: PU S. Mitrovica)

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here