Dobro došli na Sremskomitrovački portal
logo


Pre nekoliko dana, JKP „Toplifikacije“ su započele drugu fazu radova na zameni dotrajalih instalacija u mitrovačkom naselju KPD. Tim povodom, direktor ovog mitrovačkog preduzeća i novi gradonačelnik obišli su radove u ovom delu grada.


Radovi u ovom mitrovačkom naselju obuhvataju zamenu dotrajalih instalacija i mreže sve do ulaza u stambene objekte, koja će dovesti do veće energetske efikasnosti zgrada.
Njihova vrednost je oko šest miliona dinara koje finansira JKP “Toplifikacija” iz sopstvenih sredstava. Plan je i da se do početka naredne sezone ugrade kalorimetri u svaku stambenu jedinicu, kako bi u budućnosti bio lakše izvršen prelaz na naplatu po potrošnji.

IMG_20160713_111129Prema rečima direktora JKP “Toplifikacija” Slavka Sladojevića, započeti posao se nastavlja u cilju veće energetske efikasnosti.
Naselje KPD bilo je jedno od onih gde smo imali najveće gubitke, pa očekujemo da će nakon ovih radova energetska efikasnost biti na daleko višem nivou, rekao je Sladojević.

Novoizabrani mitrovački gradonačelnik Vladimir Petković rekao je da je ova investicija održiva i veoma značajna, a da će se to pokazati već u narednom periodu.
Godišnji gubici ovde iznose dva, tri miliona dinara, tako da ćemo već za nekoliko godina isplatiti ovu investiciju.

Ukupna vrednost ovih radova iznosi oko 20 miliona dinara.

(S. P.)

Ostavite komentar

*

captcha *