Nebojša Bojić – MMA borac iz Laćarka vicešampion Balkana!

0
1077

Na Balkanskom MMA prvenstvu koje je održano 5. maja u beogradskom sportskom centru “Šumice” Laćarac Nebojša Bojić takmičio se u teškoj kategoriji (plus 93 kg) i osvojio titulu vicešampiona Balkana.

U samom finalu on se borio sa jednim od najboljih svetskih MMA amaterskih boraca koji se upravo priprema da uzme titulu u okviru profesionalne organizacije WFC.

Spremao sam se svakodnevno i sa jakim intenzitetom za ovo takmicenje, uz pomoć čoveka koji je najzaslužniji za moj uspeh, to je moj trener Branislav Stojaković.” kaže Nebojša Bojić opisujući kako je tekla finalna borba za titulu šampiona Balkana.

Kada je krenula borba shvatio sam da ovo nije lagan meč, da se borim sa profesionalcem. Stati ispred momka koji je došao da uzme titulu za koje se spremao kao i ja. U prvoj rundi zadao sam mu dosta jakih udaraca kao i on meni, ali smo još stojali na nogama. Zato je druga runda predstavljala tri minute pakla. Neprestano smo se udarali, odmeravali, gledali gde mozemo jedno drugog da oborimo. Ipak, posle šest minuta pravog rata na strunjačama sportski smo se pozdravili i čestitali jedan drugom na odličnom mecu. Sudijska odluka je bila da je on pobedio u ovom obračunu i meni je drago što sam naleteo na ovako dobrog borca” – kaže Bojić koji se u Laćarak vraća sa zvanjem vicešampiona Balkana.

Za klub čiji je člna “Bezbednost SM” čulo se prvi put posle zlatne medalje na šampionatu Srbije. Kako saznajemo, u klubu trenira još dosta mladih takmičara koji obećavaju.

Već 8. juna Nebojšu Bojića očekuje takmičenje „Teogenes izazov 10“ na kojem brani zlato, dok se za oktobar sprema za otvoreno prvenstvo grada Beograda.

(SMP)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here