NEDIMOVIĆ NAJAVLJUJE: Subvencije za poljoprivrednike do 25. aprila

0
994

Ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, Branislav Nedimović prilikom jučerašnje posete opštinama Pećinci i Ruma, obavestio je poljoprivrednike da će od 15. aprila stupiti na snagu pravilnik koji će svakom poljoprivredniku omogućiti da dobije do 50 odsto povraćaja sredstava od države, ukoliko kupi bilo koju poljoprivrednu mašinu.

On je ovom prilikom poručio da će sve subvencije iz prethodne godine biti isplaćene, te da država nikome neće ostati dužna.

Značajno je to što u ovom kraju proizvođači pokazuju sve veće interesovanje za sisteme za navodnjavanje, jer bez sistema za navodnjavanje nema ni kvalitetne poljoprivrede. Mogu da najavim da će do 25. aprila svi poljoprivrednici iz celog Sremskog okruga imati na svojim računima uplaćena sva sredstva za koja su konkurisali prošle godine, a odnose se za tov i za mehanizaciju„- izjavio je Nedimović.

Željko Trbović predsednik opštine Pećinci, ocenio je da je poseta ministra Nedimovića izuzetno značajna za ovu opštinu, jer je poljoprivreda jedan od tri strateška pravca razvoja pećinačke opštine, koja ima 34.000 hektara obradivog poljoprivrednog zemljišta i 2.100 registrovanih poljoprivrednih gazdinstava, od toga 1.900 aktivnih.

(Smiljka Kostić)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here