Dobro došli na Sremskomitrovački portal
logo


Prva stvar na kojoj treba raditi u Vojvodini je pitanje navodnjavanja u poljoprivedi, navodi član SNS i gradonačelnik Sremske Mitrovice Branislav Nedimović.

Kako kaže, SNS želi da „vrati Vojvodinu na mesto na koje zaslužuje“.

“Logična posledica svega iz prethodne dve godine je prelazak u Srpsku naprednu stranku, sve to na boljitak Sremske Mitrovice”, izjavio je Nedimović na početku Kažiprsta B92.

Prethodno ga je Tatjana Aleksić pitala da li se sada pronašao u SNS nakon što je prethodno bio član DSS, pa je sarađivao kratko sa DS, da bi se na prethodnim izborima kandidovao ispred grupe građana.

“Često smo čuli različite priče da SNS nema program i nema ideju. U programu se nalazi plan kako Vojvodina treba da izgleda do 2020. godine. To se pre svega odnosi na poljoprivedu, reindustrijalizaciju i razvoj infrastrukture. Želimo da posle izbora Vojvodinu vratimo na mesto koje ona zaslužuje”, navodi Nedimović.

nedimovic-b92

Na pitanje šta je prva stvar koju će uraditi ukoliko pobede na izborima Nedimović kaže da sa aspekta poljoprivede treba uraditi nešto po pitanju navodnjavanja kako bi se dobila što veća i što kvalitetnija proizvodnja.

“Treba objediniti i naučna dostignuća za kojima kaskamo, imamo jedan od najprestižnijih fakulteta jugo-istočne evrope – Poljoprivedni fakultet u Novom Sadu. Ako išta postoji na čemu može da se radi to je poljoprivedno zemljište”, kaže on.

Tatjana Aleksić je nakon toga konstatovala da se može čuti da Vojvođani zameraju državi da investitore stavlja u prvi plan, a ne paore, na šta je on odgovorio da zakoni govore suprotno.

“Paori imaju šanse da dođu do zemljišta na transparentan način. Ako bilo gde imamo situaciju gde možemo da pokažemo to na delima to je u Sremskoj Mitrovici. Austrijska kompaniija „Gerlinger“ je kupila „Mitros“ i dobar je kandidat koji su stočarstvu može mnogo da uradi. Videćemo to već 2017. godine”, navodi on.

Govoreći o odnosu pokrajinske i republičke vlade Nedimović ističe da već dve godine postoji problem legitimiteta vlasti u pokrajini.

“Ne govorimo o legitimnosti, ali imali ste nekoliko promena od tada gde smo videli da u Vojvodini više nije takav stav birača. Iz volje građana morate izvlačiti vlast”, ističe Nedimović.

Prema njegovim rečima, građani Vojvodine će na ovim izborima imati priliku da to reše. Osim toga, on kaže da posle toga očekuje dobru saradnju republičke i pokrajinske vlade.

“Imali smo saradnju u Sremskoj Mitrovici sa pokrajinskom vladom koja je bila pristojna, konkurisali smo za projekte, dobijali ih… Kako je došlo do promene, naši projekti su sve češće odbijani. Naravno da postoji mogućnost da ti projekti nisu bili dobri, ali kako smo ranije onda bili dobri, a sada ne”, pita gradonačelnik Sremske Mitrovice.

Kako kaže, njegovi planovi u budućnosti vezani su isključivo za Sremsku Mitrovicu.

“Imamo važnih projekata, setite se poplava… Sve što smo stvorili moramo da zaštitimo i zbog toga je važno da pobedimo na izborima. Posle toga ćemo doneti odluku ko će voditi pokrajinsku administraciju”, zaključuje Nedimović u Kažiprstu B92.

b92

Ostavite komentar

*

captcha *