NEUMORNI DOBROTVORI! Vatrogasci iz Velsa doneli paketiće deci Bosuta i Sremske Rače

0
341

Članovi humanitarne organizacije vatrogasaca – volontera iz Južnog Velsa posetili su selo Bosut i deci iz ovog sela i susedne Sremske Rače podelili novogodišnje poklon paketiće. Ukupno je za učenike od prvog do četvrtog razreda spremljeno 80 paketića.

Svečanost povodom podele paketića upriličena je u Domu kulutre u Bosutu, a pored domaćina i dece, prisustvovala je i delegacija vatrogasaca-dobročinitelja iz Velsa, predstavnici mitrovačke organizacije Crvenog krsta, kao i članovi bosutskog Saveta Mesne zajednice na čelu sa Milanom Živanićem.

Kako i dolikuje pravim srpskim domaćinima, goste su, pod dolasku u Bosut, deca u narodnim nošnjama dočekala sa hlebom i solju, ali i pravom domaćom rakijom koja je posebno oduševila Velšane. Upriličen je i bogat kulturno umetnički program u organizaciji lokalnog folklornog društva pod rukovodstvom Slavka “Boce” Brodalića.

Po rečima Žikice Sedlarevića, jednog od meštana, deca su bila prezadovoljna poklonima jer je ovo prvi put da se podela paketića vrši na ovako organizovan način i u ovolikom obimu.

Iako prilično bogat, sam sadržaj novogodišnjih poklona nije bio najvažniji deci koliko pažnja koju su prema njima pokazali naši prijatelji iz Velsa. To je najbolji dokaz da ova deca nisu zaboravljena iako ne žive u gradu, a naročito ih je dirnula činjenica da su velški vatrogasci prešli preko dve hiljade kilometara kako bi im doneli poklone.” – izjavio je glavni organizator svečanosti Milan Živanić.

Nakon svega, domaćini su priredili i ručak za goste, a veliku pomoć dale su i članice Udruženja žena Bosuta koje su gulaš paprikaš začinile svojim slatkim ponudama u vidu mnoštva sitnih kolača.

Gosti iz Velsa, iako umorni od dugog puta, bili su vidno zadovoljni, a celu svečanost finansijski, pored lokalnih volontera, pomogla je i nadležna Gradska uprava, kao i mitrovačka JKP “Toplifikacija”, MZ Bosut i Sremska Rača, ali i privatni sektor na čelu sa STR “Tanja” iz Kuzmina, u vlasništvu Dragana Plavšića.

 

 

(Milan Milivojević / foto: Jelena Besermenji)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here