Novi asfalt preporodio Buđanovce

0
725

Otvaranje puta ka Pećincima veoma je opteretilo saobraćajnice u Buđanovcima i putničkim i teškim teretnim vozilima.

Dve saobraćajnice su najviše oštećene i njihova rekonstrukcija je uveliko u toku, zahvaljujući projektu koji zajednički finansiraju Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine i Ruma. Ceo posao rekonstrukcije važnih seoskih ulica je vredan 55,99 miliona dinara, od čega je Uprava za kapitalna ulaganja izdvojila 46,3 miliona dinara.

U toku je priprema Partizanske ulice za asfaltiranje, a radove u Ulici Nebojše Jerkovića, gde će kolovoz biti proširen sa četiri na šest metara, obišao je predsednik Opštine Ruma Slađan Mančić.

„Nisam siguran da je 7. maj, koji je projektovan za završetak radova, realan datum, pre svega jer smo u martu imali produžetak zime i radovi su bili usporeni. Ipak, imamo uveravanja izvođača da se taj rok može ispoštovati, no, i ukoliko bude produžen rok to će biti možda od sedam do deset dana, što nije toliko dugo. Važnije od toga je da će Buđanovci dobiti kvalitetan i širok put u ove dve ulice“, kazao je Mančić.

U lokalnoj samoupravi kategorični su da se nakon rekonstrukcije ovih ulica mora izdejstvovati zabrana kretanja teretnim vozilima.

Saobraćaj je zapravo već zabranjen, ali mi razmišljamo i o fizičkoj zabrani, ne bi li rekonstruisani put što duže sačuvali i koristili ga za putnički saobraćaj čemu je i namenjen. U okviru ovog projekta planirana je i sanacija Nove ulice u dužini od 120 metara, ali smo taj posao obavili iz tekućeg održavanja putne infrastrukture, pa ćemo višak sredstava proslediti ka obilaznici, na koju smo sada preusmerili saobraćaj.“, dodao je Mančić.

V. H.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here