Dobro došli na Sremskomitrovački portal
logo


Protekle subote, gradska organizacija Crvenog krsta u Sremskoj Mitrovici, obeležila je Svetski dan prve pomoći. Na ovaj dan organizacije Crvenog krsta širom sveta nastoje da skrenu pažnju javnosti o značaju poznavanja prve pomoći za pojedinca i za društvenu zajednicu.

Godišnje više od 14 miliona ljudi širom sveta nauči kako da pruži prvu pomoć u okviru organizacije Crvenog krsta. Prva pomoć je proznatiljiv simbol organizacije Crvenog krsta i jedna od važnih oblasti delovanja Crvenog krsta u celom svetu.

Ovogodišnja tema Svetskog dana prve pomoći glasila je: „Nezgode u kući – kako postupiti i pružiti prvu pomoć?

Tema se odnosila na sve iznenadne i neočekivane događaje koji se mogu dogoditi kod kuće i mogu izazvati povredu ili smrt, a ove godine je u okviru Svetskog dana prve pomoći stavljen akcenat na prevenciju nezgoda u domaćinstvu, kako bi se smanjio broj povreda u kući.

Tim povodom, ekipa prve pomoći Crvenog krsta Sremska Mitrovica, koja se plasirala na državno takmičenje u pržanju prve pomoći i koja će biti predstavnik našeg grada na ovom takmičenju, koje se održava 30. septembra u Rudniku, putem vršnjačke edukacije prenela je svoje znanje i veštine u pružanju prve pomoći učenicima Mitrovačke Gimnazije. Edukacija sa realističkim prikazom povreda i stanja, učenicima je bila prezentovana u petak 8. septembra i njome su bili obuhvaćeni učenici prepodnevne i poslepodnevne smene.

Ostavite komentar

*

captcha *