OBNOVA FRUŠKOGORSKOG PUTA: 56 kilometara u koje pet decenija nije ulagano!

0
4727

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišao je početak radova na deonici Grebenskog puta na Fruškoj gori od hotela „Norcev“ do raskrsnice sa državnim putem

Planirano je da oko 9,5 kilometara puta bude obnovljeno do kraja ove godine, a radove sa 304 miliona dinara finansira Uprava za kapitalna ulaganja Vojvodine.

Mirović je podsetio da je prošle godine obnovljena deonica puta od Iriškog venca do Elektrovojvodine, a da su na inicijativu Pokrajinske vlade u toku radovi i na trasi od Banstola do Sremskih Karlovaca.

Ovi radovi su deo programa o kojem smo govorili pre dve godine i koji predviđa obnovu Grebenskog puta u celoj dužini. Posla ima dosta, jer je Grebenski put dugačak oko 56 kilometara, a pojedine deonice u veoma su lošem stanju, jer u njih nije ulagano gotovo pet decenija„, kazao je Mirović i dodao da je već obezbeđena građevinska dozvola da se naredne godine nastavi i sa radovima prema zapadnoj strani Grebenskog puta od Venca do raskrsnice za Letenku i Vrdnik.

Obnova Grebenskog puta će dati dodatni potencijal za razvoj turizma na Fruškoj gori, uveren je Mirović, koji je naveo i da su na inicijativu Pokrajinske vlade u toku i drugi radovi na obnovi putne infrastrukture u sremskim opštinama Inđija, Irig i Sremski Karlovci.

(Tanjug/foto: Jaroslav Pap)

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here